Изказването на министър-председателя бе по повод поисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов от лидера на БСП заради оградата на българо-турската граница, предаде Агенция "Фокус".

„На Консултативния съвет, когато поиска да се разсекретят политиците в КТБ, аз пред всички, президентът ми е свидетел, казах: „Дай веднага да подпиша“. Аз настоявах, но тя не даде нищо. Но това е политика и аз ги разбирам“, каза още Борисов.

Той уточни, че няма сфера, в която да няма видим напредък с над 10%, и че е приготвен бюджет с над 700 млн. лева повече за доходи.

„Имаме много по-важни теми и за това не искам да коментирам такива неща. Вчера например един ахмак каза, че шефът на разузнаването ми бил братовчед – това са фалшиви новини. Моля ви, проверявайте преди да пускате такива неща.

Той си е ахмак човекът, знаем го какъв е. Майка му като го е кръстила с това име, тя го е набедила. И това го гледаха милион души вчера – шуробаджанащина и братовчед на разузнаването. Оставете ахмаците, нека си говорят“, каза Борисов.