Борисов: Искат да събарят държавата, но тя е най-важна

stat
08:59  |  17 ноември 2017 | Политика / Редактор Виктор Стефанов /  
Премиерът Бойко Борисов: БСП не бойкотират НС, като ще влизат за бюджет, за вот Премиерът Бойко Борисов: БСП не бойкотират НС, като ще влизат за бюджет, за вот
Сн.: БТА

БСП не бойкотират парламента, след като ще влизат "за бюджет, за вот (на недоверие)...", каза за БНТ Бойко Борисов.
На въпрос притеснявате ли се, че може да се стигне до нови избори премиерът Борисов отговори: "И като се стигне какво. Преди шест месец нали имаше? Те искат да събарят държавата. Сега ще ги питаме - ако това искат, да го направим".

"Като тип провокация. Но нека да ги видя и ще ви кажа." Така Бойко Борисов отговори на въпроса как гледа на тези ходове на опозицията в навечерието на европредседателството.

Краткото интервю премиерът даде за БНТ преди развоя на събитията в Народното събрание.

Днес парламентът трябваше да обсъди и гласува искането за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. БСП обяви, че няма да влизат в пленарна зала, докато той е председател. Борисов отиде в НС и се включи в извънреден председателски съвет преди обсъжданията.

Винаги съм твърдял, че държавата ни е по-важна от всичко и стабилността в нея. Така Борисов отговори в кулоарите на парламента след заседанието на председателския съвет на въпрос дали ще има изпреварваща оставка на председателя на НС Димитър Главчев, преди тя да бъде гласувана в залата.

С колегите доста поговорихме, ясно е, че това е добре обмислен план на опозицията, подчерта премиерът и лидер на ГЕРБ.

До дебати и гласуване не се стигна, тъй като Главчев подаде оставка, заради което бе аплодиран от всички депутати в залата.

Димитър Главчев подаде оставка след разговор с Борисов >>Последно в Политика


Обединени патриоти все повече играят соло

Макар формално да са все още заедно, сякаш нищо вече не събира Обединените патриоти (ОП).