Тази сутрин той претърпя спешна операция на коляното поради скъсан менискус с дислокация, съобщиха от болницата.

Оперативната интервенция е извършена от завеждащия Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев.

"Предстои на г-н Борисов да бъде назначена индивидуална програма за рехабилитация, включваща предимно кинезитерапевтични занимания. Той ще бъде изписан утре. При подобен тип интервенции, възстановяването до нормални, включително и спортни натоварвания е 1 месец“, коментира доц. д-р Георгиев.

Лекуващият лекар му препоръчва да спре с рисковите спортове като футбол

"Определено бих посъветвал премиера да спре с рисковите спортове, но съветите на лекарите са препоръчителни, не задължителни."

Това каза на пресконференция завеждащият Клиниката по артроскопска травматология в болница "Софиямед" доц. д-р Антони Георгиев, който е извършил успешната операция на менискуса на премиера Бойко Борисов.

Доц. Георгиев уточни, че най-рисков спорт за подобни травми е футболът и не би го препоръчал повече на премиера.

Тенисът, който също е практикуван от премиера спорт, не е толкова рисков, макар че също може да доведе до нова травма, посочи доц. Георгиев.

Това е трета поред операция на същото коляно, направена от доц. Антони Георгиев, припомня БТА. Предишните му операции са били направени във Военно-медицинска академия.

Доц. Георгиев информира, че при операцията е отстранена малка част от менискуса.

Обикновено възстановяването след такава операция е бързо, тъй като хирургическата травма е минимална, каза лекарят.

След изписването си премиерът ще може да ходи, но не бива да се натоварва поне до 12-тия ден след операцията, посочи още доц. Георгиев.