Вчера, малко преди началото на конференция, посветена на усвояването на еврофондовете, в столичния "Кемпински хотел Маринела", близо до Бойко Борисов се появи добре облечен мъж, който размахваше във въздуха монета и отправяше патриотични послания. 

Малко след това, той бе отведен от служителите на НСО, но пробивът в сигурността стана факт, въпреки засилените мерки за сигурност и преминаването през скенери на всички присъстващи.

Няма гаф, който да са направили служителите на НСО. Не мога да кажа за нарушение на служителите, изгледал съм многократно видеоматериала, който ми е предоставен", коментира обаче днес пред журналисти шефът на НСО.

Антонов добави, че е назначена проверка, която ще изясни фактите свързани с това мероприятие, и при необходимост ще бъдат взети съответните мерки. Той обаче подчерта, че според него служителите на НСО не са реагирали бавно в ситуацията.

Шефът на службата поясни, че ако те са действали по друг начин и се е било стигнало до някакви ексцесии, журналистите са щели да говорят други неща.

Наблюдавано е през цялото време поведението на това лице, както и на журналистите. Обстановката е била контролирана. Премиерът вярва във своите служители от НСО“, заяви още Антонов.

Според него това се е случило по стечение на обстоятелствата.

Инцидентът

Младият мъж, който се появи зад гърба на премиера, сам се представи.

"Казвам се Сергей Цочев", заяви непознаятият, облечен в дънки и сако, цитира го "Преса".

Необезпокояван, той разказа, че е намерил 2 стотинки от 2000 г. и попита защо на монетата пише само България, а не Република България. 

"На какво сме република, господа?", запита мъжът.

В този момент Борисов се обърна, за да види кой говори, а в залата настъпи лек смут.

Тогава мъжът попита седящата до премиера главна редакторка на в. "24 часа" Венелина Гочева:

"А, вие сте Кристалина Георгиева, нали?"

Едва след като получи отговор, че не е Георгиева и не го познава, двама от бодигардовете се приближиха до мъжа, подканиха го да излезе навън и го изведоха от залата.