За първи път Бареков обяви пред публика, че ще влезе в директен изборен двубой с Борисов, повеждайки листата на коалицията в 16-ти МИР Пловдив, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

В нашите листи ще има кандидати с ресурс, които могат да убедят хората, че има политика, която да е с грижа към тях, посочи Бареков. Той благодари на жителите на Карлово за подкрепата им на европейските избори, посочвайки, че най-много бюлетини „България без цензура“ е получила в градовете, опазили българщината по време на турското робство.

Днес народът е под политическо робство и отново имаме нужда от вас, каза той на карловци.

Единственият вариант да не ни се случи това, което преживяхме по времето на Дянков, е да се гласува за ББЦ, посочи Бареков. Той е категоричен, че другите политици не си дават сметка за положението, в което се намира народът, защото не ходят при хората.

„Обиколих цялата страна и никой не ми говори за бюджетни дефицити и заеми, а за липсата на работа и трудности в прехранването. Борисов вече обяви, че ще реже месо от хората и ще затяга коланите отново. Аз казвам обратното – пари ще има. Нужни са обаче реформи, които да донесат облекчения за народа – за пенсиите, детските надбавки, работните места. Обещаните от нас 1 милион нови работни места за 8 години ще станат възможни с развитие на икономиката и със стратегия на българската държава, да знаем какво ще развиваме", посочи Бареков.

Той изтъкна, че приоритетите на неговата партия са земеделие, туризъм, лека промишленост, енергетика.

"Когато говорим да се теглят заеми и да се крадат без да стигат до народа, нови работни места няма да има. Това е политиката на ГЕРБ“, отсече той.

Бареков каза, че ако е на мястото на Борисов, би напуснал позорно политиката и не би се върнал повече в нея.

"Вместо това нашите 11% на евровота стреснаха и него, и БСП, и ДПС, и „Атака“. Едва наскоро разбрах, че след евроизборите Борисов е издал заповед: „Бареков трябва да отече в канала“. След това последва невиждана атака срещу мен, изкараха ме едва ли не престъпник. Истината обаче е най-силното оръжие срещу клеветите“, обясни лидерът на ББЦ.

По-рано днес Бойко Борисов заяви в социалните мрежи, че няма да го разследват по сигнал на Николай Бареков. Вижте >>>