Разкритията са фундаментални и доказват престъпления, вършени от Борисов в съучастие с ключови фигури от българския преход, включително и от ДПС, каза той.

Това са оригинали, които показват принадлежността на Борисов към Държавна сигурност и службите, обясни лидерът на ББЦ.

Документите той ще представи пред медии следващата седмица и ще ги предаде на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Борисов“ е проект, готвен в продължение на 30 години, за да заема високи постове, които наистина по-късно получава. Той ме съди, че съм казал, че има участие в десетки убийства на ключови фигури в българския преход. Ще представя документи, които го доказват“, обяви лидерът на ББЦ.

Освен главният прокурор Сотир Цацаров, за тях ще бъдат сезирани Европарламента, както и ЕНП, уточни бившият журналист и настоящ политик.

„Истината е зловеща. Оказа се, че не живеем в приказка на Андерсен, а на Братя Грим. Хора, които се събират, подготвят, нагласяват, заговарят и извършват убийства“, обяви част от разкритията си Бареков и обясни, че Цветан Василев е убит морално и икономически, така както физически е бил убит Илия Павлов.

Бареков даде малко подробности за съдържанието на документите, с които разполага.

„Като главен секретар на МВР Борисов замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото и прочиства архивите на ДС от досиета на политически дейци. Първото досие, което е извадил от ДС, е било на Красимир Каракачанов. От тук задавам въпроса, какви са зависимостите между тези хора? Борисов е предупреден, че трябва да се върне на работа в НРС и да продължи да снася информация. Когато отказва, се стартира разработката „Мазника“, в която основни информатори за дейността на Борисов са най-близките му след това хора – Иван Драшков и Ботьо Ботев“, коментира Бареков.

Той заяви, че това, което ще направи в следващите дни с разкритията си, ще разтърси политическата система из основи.

"Аз ще оцелея, въпреки всички атаки срещу мен и обещавам на 5 октомври рестарт на политическата система", подчерта евродепутатът.

Той е категоричен, че нито новата коалиция в парламента между ГЕРБ и ДПС е случайна, нито атаките срещу него. Те приличат на сценарий, писан от някого срещу единствената партия, която води битка срещу статуквото.

"Ако имах кукловоди, нямаше да ми се случва това – да ме атакуват всички – ГЕРБ, ДПС и БСП",
посочи Бареков.

Той отсече, че не иска да се изкарва сам герой, а иска морална и гражданска подкрепа, за да се разбере Кой и Защо.

Бареков съобщи, че изпраща писмо до Протестна мрежа, с което ги кани на среща следващата седмица, за да им покаже оригинални документи от българските и чуждестранните служби, които изцяло разкриват същността на Борисов и връзката му с Доган.

„Ако желаят най-после да разберат отговорите на въпросите кой и защо, да заповядат с мен при г-н Цацаров“, призова лидерът на ББЦ.

Той се обърна с призив от сега нататък да се задават въпроси на Борисов, за да се разбере истината. „Подавам ръка към всички – Реформаторския блок, Протестна мрежа, читавите хора в ГЕРБ, нека заедно да разберем истината, защото тя ще ни направи свободни“, призова лидерът на ББЦ.

По-късно от ГЕРБ изпратиха съобщение до медиите, в което пише, че Бойко Борисов ще сезира  Сотир Цацаров за клеветите на Николай Бареков.