Това съобщиха от пресцентъра на партията. В писмото си Борисов настоява главният прокурор незабавно и в съответствие със законовите си правомощия да провери всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков, от които по думите му нито едно не е вярно.

Борисов припомня, че води пет дела за клевети и обиди срещу Бареков.

Николай Бареков заяви тази сутрин пред "Нова телевизия", че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби.

"Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата", заяви той.

Бареков описва сигнал, според който Борисов, в качеството му на главен секретар, "замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци".

Председателят на ГЕРБ настоява затова проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

Борисов има "обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране" и затова настоява за проверка и в тази насока.

"Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения", заключва съобщението от ГЕРБ.