"Не са малко моментите, в които ние получаваме незаслужени оценки от определени хора, които не оценяват нашия труд и професионализъм", каза  министърът на вътрешните работи на церемония по случай празника на МВР на площада пред паметника на Незнайния воин.

"И в последните дни, когато се гасеше пожарът (на Витоша - б.р.), видяхме какво беше отношението на определени представители на обществото към служителите на МВР, докато българските пожарникари получиха високи оценки в Русия и Израел за своя професионализъм", похвали ги министърът.
Той благодари на премиера, че е видял каква работа са свършили огнеборците.
"Няма да се съглася с незаслужена оценка за професионализма", категоричен бе Цветанов и коментира, че цялото правителство и представители на Народното събрание подкрепят полицаите.
Няколко пъти, откакто е вътрешен министър, опозицията искаше оставката на Цветанов.

"Колега Цветанов, няма защо да им се гневиш. Журналисти, които обслужват мафията, не са журналисти. Не им се гневи", коментира Бойко Борисов, който също дойде на тържествената церемония. По думите му не е важно какво казват рейтинговите агенции, а хората. "Не са важни критиките, когато имаме заловени наркотици - преди няколко дни 4,2 тона, а сега 12,5 тона – това са наркотици за стотици милиони левове”, каза още той.

Преди дни митничарите във Видин заловиха 4,2 четири тона хашиш в камион, пътуващ за Белгия. Вчера ГДБОП са задържали 12,5 т хашиш в софийското село Мировяне.

"Пожарникарите са свършили уникална работа при гасенето на пожара на Витоша и при правенето на просеки. Обръщам се с голяма любов към тях като големи приятели и колеги, тъй като и аз съм специалист в тази област”, заяви накрая Борисов. "Днес е празник и трябва да си говорим само хубави неща", заключи той и пожела на всички много успехи.

За "Бедствията и авариите" да отговаря човек, който има компетентността, политическата воля и организационните способности за това, настояват от ДСБ. Това, според десните, в никакъв случай не е вътрешният министър Цветан Цветанов.
Според десните Цветан Цветанов е виновен стихията да не е овладяна и да се е разрасне от 50 до 250 дка. Според Стоян Михалев това, че пожарът пети ден не е овладян, поражда в някакъв степен подозрения, че управляващите саботират по някакъв начин гасенето му. Съмненията идвали от това, че пет дни не могат да бъдат качени елементарни, по думите му, помпи, с които огънят може да бъде
изгасен, като в същото време се отказва помощ от доброволци, пращат се военни части, които седят и бездействат по няколко часа.