Преди дни до някои медии беше изпратен аудиозапис, в който се чува женски глас да казва: "Просто си платихме вота", че вече е платено на "Сашо и жена му", както и: "Ще дадеш на двама. И аз повече нямам никакви други ангажименти. Тия не съм ги виждала. Ония цигани ще дойдат в Диализата, където дойдоха да...".

Според сайта на пернишката болница "Рахила Ангелова" началник на отделението по хемодиализа е д-р Вяра Церовска, депутат и кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник.

В същото време ЦИК разпредели сигнала за купуване на гласове към Районната прокуратура в Перник.

По този повод лидерът на БСП Михаил Миков коментира:

"Хората научават за записа и си казват, че щом е от управляващата партия, какъвто е случаят в Перник, не става нищо - тишина, мир, спокойствие. Обаче иначе има гръмки фрази за борба с корупцията".

Днес Бойко Борисов коментира, че ако се разбере, че кандидат за кмет от ГЕРБ е купувал гласове, ще снеме доверието си от него. Запитан това ще се случи ли с кандидата им в Перник, той отговори:

Не е вярно това, нали го провериха вчера, има и журналисти свидетели, че било от миналата година от евроизборите и там, където се взимат застъпници. Няма да стане така, както са си го замислили с компромати. Ние си гледаме работата и въобще не се меся в изборите”.

Премиерът обаче не каза кой според него стои зад компромата.

След като от БСП сезираха пернишката прокуратура за купуване на гласове, днес говорителят й Галина Антова коментира пред OFFnews, че записът е пристигнал при тях вчера и още не е образувано досъдебно производство. Дали това ще стане зависи от заключенията на започналата проверка. Не е ясно дали тя ще приключи преди изборите, които са на 25 октомври.

Днес премиерът направи инспекция на строителната работа по "София Тех Парк", заедно с европейския комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации - Карлос Моедас, Бизнес паркът трябва да отвори врати на 26 ноември, до момента държавата е инвестирала над 100 млн. лв., обяви Борисов.