Решението за отклонението е възникнало, защото до манастира не е имало път. "Първото нещо, което поискаха владиците, е да се оправи пътят", каза Борисов. Според него това наистина е "пътят към любовта", но към Господа.

Вчера инж. Илия Запрянов заяви, че при строежа на магистралата е направено отклонение до село Златна ливада на стойност 2-3 млн. лв. заради любовни отношения между инж. Лазаров и кметицата на селото.
Затова и хората, наблюдавали строителството на „Марица”, наричат пътя от магистралата до село Златна ливада „Пътя на любовта”. Бившият директор на АПИ Лазар Лазаров обяви, че ще съди бившия зам.-шеф на надзора на Лот 1.

 "За всичко друго мога да си трая и да им простя", коментира Борисов по повод обвиненията. "Ако се намери прокурор или съдия, който да ни осъди за това, има кой да го види", категоричен бе лидерът на ГЕРБ и припомни, че по време на управлението на партията са построени и ремонтирани стотици църкви и манастири.

В съдебната система трябва да седнат и да си оправят взаимоотношенията, отбеляза още Бойко Борисов пред журналисти в парламента, цитиран от БТА.

Съдебната власт във всичките й форми, ние каквото можахме направихме - съдии да избират съдии, прокурори - прокурори, сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там, иначе вървят по пътя на Македония. Така лидерът на ГЕРБ коментира случващото се във Висшия съдебен съвет.

Попитан дали не му е болно, когато гледа какво става във ВСС, Борисов каза: "Болно ми е. Не че ги гледам аз, гледа ги народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система, това са хората, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно".

По отношение на казуса с Пловдивския панаир Борисов посочи, че избягва да се меси в работата на общините. Но когато в публичното пространство почне да се внушава, че едва ли не взетите решения обслужват някого, съм длъжен да се намеся, заяви той.

"Затова извиках и кметовете на Варна и на Пловдив, да чуя какво са мислили и как са го правили. Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние, защото дупката във Варна всички я знаят, от години стои, в центъра на Варна, в археологията стои една дупка. Тя трябва да се оправи, само че някой кмет преди това я е дал. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49 процента са дадени", коментира още той.