Това той прави без да нарушава ангажиментите на България към ЕС и НАТО, коментира в предаването „Свободна зона“ с Георги Коритаров по Телевизия Европа бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников.

Той подчерта, че която и партия да дойде на власт, тя ще трябва да продължи да се придържа към рамките, зададени й от членството на България в евроатлантическите структури.

„Вижте какво – България е член на НАТО и на ЕС. Тя не е наш съюзник, и каквото и правителство да дойде на власт – социалисти, или ГЕРБ или Атака те не могат да излязат от тези рамки. Те правят това, което е възможно в рамките на НАТО и на ЕС.

Смятаме, че Бойко Борисов прави всичко възможно в тези рамки. Да не си правим илюзии, че ако дойде друго правителство, например социалистическата партия, и тя ще промени всичко и ще имаме супер отношения между България и Русия. Не е възможно докато България е член на НАТО и член на ЕС", изтъкна Решетников.

"Трябва само едно да избягваме - негативна атмосфера в хуманитарната и информационната политика. Това трябва да избягваме. Иначе можем да работим с България като член на НАТО, като съюзник на САЩ, които сега атакуват Русия по всички фронтове, но можем да работим", категоричен е той.

"И тук казвам на нашите политици да не си правим илюзии, че ще дойде дори нашият приятел, моят приятел, Волен Сидеров да дойде на власт. И той като представител на правителство в НАТО и той ще има големи ограничения“. заключи Решетников.