Борисов:Нужна е финансова помощ за свързаността на Балканите

stat
10:35  |  7 декември 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Премиерът Бойко Борисов постави въпроса за свързаността на Западните Балкани пред директора на Световната банка Кристалина Георг Премиерът Бойко Борисов постави въпроса за свързаността на Западните Балкани пред директора на Световната банка Кристалина Георг
Сн.: БТА

Премиерът Бойко Борисов постави въпроса за необходима финансова помощ пред главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.
Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните Балкани на разговор с главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

Министър-председателят заяви, че за изграждането на важните транспортни, енергийни и дигитални проекти в региона е необходима финансова помощ.

Бойко Борисов допълни, че реализацията на всички начертани проекти за свързаност ще стимулират още повече бизнеса и туризма в страните от региона.

По време на разговора Кристалина Георгиева заяви, че инициативата на българския министър-председател за свързаността на държавите от Западните Балкани се цени високо от всички лидери.

„Всички политици от региона са единодушни за ползите от Вашата инициатива и обещават да осигурят всичко необходимо на територията на държавите си“, заяви Георгиева по време на срещата в Министерския съвет.

„Ще продължим да работим активно за строителството на пътища и контролно-пропускателни пунктове, за да могат гражданите да пътуват лесно от една държава в друга“, поясни премиерът Борисов.

В разговора беше подчертано, че това е ключов фактор за стимулиране на инвестициите в тази част на Европа и подобряване на връзките със съседните държави-членки на ЕС.
Последно в Политика


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.