Нинова уточни, че БСП са отказали на Борисов участието на Деница Златева в новото правителство.

Не можем да правим колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програмите, посочи тя. Няма да ви позволим да вмените на БСП някаква вина на служебния кабинет, разписано е какво може да прави служебен кабинет и никой от политическите сили няма право да му се меси в работата, посочи Нинова.

Аз не съм Бойко Борисов и нито с есемеси, нито с обаждане, нито със срещи, не бих си позволила политическа намеса в работата на служебен кабинет, коментира Нинова.

Тя подчерта, че няма да допусне никога договорки и задкулисие извън общественото внимание и затова е отказала на Борисов. Според нея въпросът е принципен.

БСП има участие в служебния кабинет и то е само Деница Златева, посочи Нинова. За това носим отговорност и заявявам, че качествата на човека, който участва от името на БСП, са оценени високо, коментира Нинова и благодари на ГЕРБ за оценката.

След изслушването на служебния премиер Огнян Герджиков в парламента, Нинова заяви, че няма да позволи да се вмени на БСП някаква вина на служебния кабинет. По думите й нито Конституцията, нито законите на страната, нито морала позволяват на политическа партия дори да е подкрепила и издигнала президент да му се меси в избора на служебен кабинет.

"В тази държава ще има принципи, прозрачност и морал и ние ще ги отстояваме“, заяви Нинова. Тя благодари на премиера Огнян Герджиков, че е бил коректен и че е уточнил, че не са разговаряли по никакви теми и не се е месила в работата на правителството.

„Имал съм разговори с г-н Борисов, но съжалявам, не си водя статистика. Разговорите не са много, но така или иначе такива разговори са полезни и необходими“, каза пред депутатите служебният министър-председател.

По думите му тези неща са нормални, правил го след изборите, а преди тях не е приемал нито един лидер на политическа партия.

По повод въпросите за sms-и, Герджиков заяви, че на такива вече не отговаря.
„С г-жа Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор, каза Герджиков в отговор на въпрос дали е разговарял с лидера на БСП..