Нинова посочи още, че министър-председателят „не уважава институциите и държавността, което е катастрофално за един премиер”.

„Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република”, коментира още лидерът на социалистите.

Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията, категорична бе Нинова.

Тя подчерта, че партията й застава зад идеята на президента Румен Радев за създаване на независим орган, който да изкорени корупцията от високите етажи на властта.

„Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише”, заяви Нинова.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са „достатъчно активни по темата за съдебната реформа”.

„Имаме желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини”, коментира Нинова.

БСП предлага 120-има от народните представители да се избират мажоритарно, а останалите – пропорционално.

„Според нашия план човек може да гласува и само мажоритарно, ако реши. Предлагаме обаче смесена избирателна система, защото на референдума не всички се обявиха „за” изцяло мажоритарния вот”, коментира лидерът на столетницата.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

„Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила”, категорична бе лидерът на БСП.