Правителството няма да участва в предизборната кампания на предстоящите местни избори, категорично заяви в Сливен министър-председателят Бойко Борисов.

Действително ако днес кажа нещо за някой друг кандидат, утре друг министър ще каже нещо и може да се окаже ситуация, в която Петър Москов да осигурява линейки, а Лиляна Павлова да прави асфалт. Това ще е само смях за хората и неправилно", коментира още премиерът.

Борисов коментира още, че „острието на БСП Мая Манолова има възможност да бъде коректив и е хубаво управляващите да имат омбудсман, който да е коректив".

„Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя. Това прави демокрацията по-силна", подчерта премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР.

По-високите цени на тока за бизнеса няма да доведат до вдигане на цените на основните продукти, смята премиерът.  В отговор на журналистически въпрос в Сливен той заяви, че нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените.

Направили сме добър модел и поне хората няма да плащат в момента, каза той и допълни, че за бизнеса сега влизали милиарди по оперативните програми.

"Ще устискаме две-три години, докато не се нормализира енергетиката", заяви Борисов.