Партиите трябва да бъдат по-смирени. Последните дни имаше повече напрежение, до късно работеха в Народното събрание, изнервени са. Едни стоят повече, други - по-малко.Аз с нищо не съм ги засегнал. Казах да седят на столовете си, това им е работата. Който не е в парламента, означава, че не е на работа.
Това заяви при откриването на Лот 4 на АМ "Струма" премиерът Бойко Борисов, предаде БТА.

Той направи този коментар във връзка с написаното от Радан Кънев във Фейсбук в четвъртък вечер.
"Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила", пише в съобщението реформаторския съпредседател.

Премиерът Борисов уточни, че е в ежедневен контакт с хората от Реформаторския блок. "Преди 4-5 дни, когато вървяха конституционните промени, им казах, че и на поражение ще отида с тях, но ням да им създам проблем. Управлението е стабилно. Да отидем на предсрочни избори сега, със служебно правителство, да спрат фондовете и инфраструктурните проекти, е немислимо. Ако нямаше предсрочни парламентарни избори, магистрала "Струма" щях да съм я пуснал още миналата година", каза още Борисов.

Той увери, че ще говори и с колегите от ГЕРБ, които са по-шумни. "Призовавам ги да бъдат по-спокойни. Призовавам и другите това да правят. Днес говорих с Москов, има на 1000% подкрепа от мен и кабинета", категоричен бе министър-председателят.

И пак подчерта, че няма нищо тревожно в управлението. "Толкова хора са там, всеки има мнение и си го изказва. На ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ, а чуваме отвреме навреме някои да се правят на по-важни", разкри премиерът.

Борисов коментира и избора на омбудсман. ГЕРБ не издигнали кандидат, тъй като мнението на Борисов е, че управляващите не трябва да имат омбудсман. "Омбудсманът трябва да е от опозицията, да е коректив. Не съм се месил. Казах им да гласуват по съвест, болшинството гласуваха срещу Мая Манолова", уточни премиерът.

Борисов засегна и темата за избора на подуправителите на БНБ.
"За тях се кълна, че няма никакво вмешателство в избора им. Менда Стоянова дойде и ми каза, че всички други кандидати, които се предлагат, не могат да се справят. Можеше една сутрин да се озовем без резерв, без банкова система.
С почти всички банкери говорих какво е мнението им за Митко Костов и Калин. Калин се е доказал като професионалист.
Учуден съм защо БСП не застана зад Митко Костов, който е най-умният човек в партията им. До 1990 г. се е развивал като най-талантливия финансист и икономист в БСП. Всякакви спекулации дали съм с ДПС или с БСП са несериозни", подчерта премиерът Бойко Борисов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Ще се предоговори ли коалицията?

АНКЕТА: Очаквате ли развод между ГЕРБ и РБ?