Той уточни, че ДПС е политически опонент на ГЕРБ, че двете партии няма да влизат в екстремни сблъсъци, но трябва да има уважение между тях, предаде Фокус.

„Когато БСП, ДПС и някой друг са на власт, спират еврофондове. Когато дойдем ние с тези хора - пускат еврофондовете. Пак дойдат БСП и ДПС - пак ги спират. Това са милиарди загубени пари за тази една година. Надявам се, че повече този експеримент българите няма да го допускат - партии като „Атака” да се коалират с БСП и ДПС. За това ни трябва голямо мнозинство"и, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.

В събота лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че в България има кръгове в бизнеса, във властта, които искат ДПС и ГЕРБ да работят заедно. Борисов тогава отрече и призова РБ да спре да сипе обиди и да им вменява вини.

Борисов запореден път повтори, че единственият възможен партньор на ГЕРБ са били реформаторите. Той обаче подчерта, че вече говори за това в минало време.

"Бяха, казвам, защото вече съм убеден, че тази партия е прихваната", допълни той.

Според него Реформаторският блок не работи за дясно центристко правителство.

„Аз съм възложил да ми извадят колко пъти Радан Кънев и компания са говорили срещу Станишев, срещу Бареков, срещу Волен Сидеров и колко пъти срещу ГЕРБ. Как така ще искаш да управляваш с тази партия? Те го правят нарочно, умишлено, с една единствена цел – да провалят дясноцентристкото управление. Вече съм сигурен!“, заяви Борисов пред бургазлии.

Той даде пример с идеята ГЕРБ да подкрепи за управител на БНБ Светослав Гаврийски. Борисов го определи като безспорен авторитет, но и безспорен костовист.

„Днес реформаторите казват – не може той да се определя, защото те не го били приложили. Продължават да говорят в тази посока", възмути се лидерът на ГЕРБ.

При това положени Борисов не бил оптимист за стабилно правителство.

"Хората не искат БСП и ДПС. Хората искат център дясно, да се съберат грамотни, нормални, мислещи хора и да подредим държавата си, да продължим да строим”,
обясни Борисов.

Председателят на ГЕРБ дори заяви, че ако след 5 октомври не се формира стабилен кабинет, той в следваща кампания няма да участва.

В събота Бойко Борисов и Радан Кънев си размениха поредни нападки. Борисов се зарече, че заради постоянните обвинения и манипулации от Реформаторите, те ще са последните, с които ще разговаря след изборите.

В неделя Борисов заяви, че така, както вървят нещата, може да се стигне и до втори избори скоро.

Тогава той подчерта, че обществото би приело единствено коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, и това би успокоило държавата.


Анкета: За кого ще гласувате?