“С поведението на Реформаторския блок срещу ГЕРБ и тежките обвинения, които сипят всеки ден, това е вече един ясен сценарий за влизане отново в избори. Хората знаят, че ние не можем да правим коалиция с ДПС, не можем с ББЦ, след като реформаторите на практика казват с условията, които ни поставят, че не може и с тях, с БСП нито мога да кажа от тяхно име нещо, нито пък аз да говоря. Така че сценарият е виден и той е в действие“, посочи Бойко Борисов в Нова Загора.

Той подчерта, че единствената стабилна и възможна коалиция, дори и според социолозите, е между ГЕРБ и Реформаторския блок, към които евентуално може да бъдат поканени експерти.

"А те предварително казват , че може, ама, ако няма това, няма онова. Когато преговарям за моята партия, преговарям аз“, допълни Борисов.

По думите му, ако сега няма 60% избирателна активност и няма стабилно правителство, на следващите избори ще има 80% избирателна активност, но вече ще е късно.

Избори декември или януари ще са фатални за България. Тогава няма въобще да правя предизборна кампания, ГЕРБ няма да прави кампания. Вече ще е безсмислено да обясняваме на хората, че нещо може да се направи след декември, януари“, заяви председателят на ГЕРБ.

Той допълни, че не е най-важното ГЕРБ да победи, тъй като и на предишните два вота партията е побеждавала, но е важно да има какво да се случи.

"Представяте ли си ДПС и БСП да излязат утре и да кажат, че пак са в коалиция. Техните избиратели след „горчивото“, което си викаха в Народното събрание и се обвиняваха, как ще застанат в коалиция? Ще взривят пак обществото!", посочи бившият премиер.

В събота Бойко Борисов и Радан Кънев си размениха поредни нападки. Борисов се зарече, че заради постоянните обвинения и манипулации от Реформаторите, те ще са последните, с които ще разговаря след изборите.

„Неслучайно вчера казах на реформаторите, че със своите безумни искания и с политиката, която си водят, явно е, че те работят за саботирането на едно стабилно управление"
, посочи още Борисов в неделя.

Той подчерта, че обществото би приело единствено коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, и това би успокоило държавата.

"Вместо да работим отсега заедно и да се договорят, включително смяна на управителя на БНБ, реформи, за които да не се губи време да се направят, те всеки ден се занимават с нас“, посочи Борисов.

Той коментира, че ако евентуално се коалират, то след изборите може да бъде сменен и управителят на БНБ и да бъде назначен Светослав Гаврийски: "Ето тук правя жест отново аз към реформаторите".

Борисов отбеляза, че не е чувал реформаторите да говорят срещу БСП, нито особено срещу ББЦ, „те там си се щадят“, коментира председателят на ГЕРБ.

Той подчерта, че никога ГЕРБ не е правил коалиция с ДПС, но въпреки това продължава да се върти на грамофонната плоча едно и също.

Борисов изтъкна, че е диалогичен човек, но не обича някой да му извива ръцете и да поставя условия предварително. "Не е честно и никога не съм се огъвал“, заяви председателят на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че за съжаление има упрек към служебния кабинет, защото до този момент нищо не се прави по темата за купуването на гласове.

Анкета: За кого ще гласувате?