Пред младежите от ГЕРБ във Варна лидерът на партията подчерта, че Реформаторският блок са си избрали позиция, от която да намират само кусури.

"Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали",
посочи Борисов, цитиран от пресцентъра на партията си.

Той изтъкна, че за Реформаторския блок може да каже или добро, или нищо, но предпочита да замълчи.

"Лошото е, че такива партии от третия пол обичат само да критикуват и не предлагат нищо градивно”, каза Борисов.

ГЕРБ ще управлява, само ако на изборите получи мощна подкрепа и максимален брой гласове, отсече Борисов.

"С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление", категоричен бе бившият премиер.

Той разкритикува РБ, че е забранил на Иван Костов да изпълнява ръководни длъжности в тази партия. Според него декларация Реформаторите, е била насочена не срещу него, а срещу Иван Костов.

"Тази декларация някои помислиха, че е насочена срещу мен, но тя е насочена срещу Иван Костов. Само защото от Реформаторския блок искат да покажат, че са скъсали пъпната си връв с Костов. Това е болшивизъм” ,
категоричен бе Бойко Борисов.

Той посочи, че всеки човек е в правото си да заема всякакви длъжности.

„Аз например, мога да стана министър на земеделието, само че съветите на Министерски съвет ще се провеждат в Министерството на земеделието”,
подчерта Борисов.

Според него, ако Реформаторите не са съгласни да работят с ГЕРБ, тогава ще има тежка политическа криза и БСП и ДПС ще се върнат на власт.

"Ако целта им е само да критикуват, значи вече са я постигнали. Ако искат да измъкнем държавата от кризата, нека да го покажат", категоричен е бил Бойко Борисов.

"БСП и ДПС не изпиха горчивата чаша докрай"

Пред младежите от ГЕРБ бившият премиер изтъкна, че ДПС и БСП са се измъкнали от управлението, защото знаят в какво състояние оставят държавата.

По думите му, за ГЕРБ е най-изгодно да остане в опозиция.

Той подчерта, че кабинетът "Орешарски" е бил свален от ДПС с финансовия анализ, който са направили.

"БСП и ДПС не изпиха горчивата чаша докрай", посочи още Борисов.

Според него управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и Атака, е било
най-нелогичното до момента.

Анкета: Какво управление предпочитате след изборите?