Името на Костов се появи в публикувания списък с посетители на банкера.

Освен това стана ясно, че екслидерът на ДСБ е имал депозит от 155 000 лева с преференциален лихвен процент и след поставянето на банката под специален надзор е развалил договора и е оставил парите на обикновен влог. Така те са попаднали в графата "гарантирани влогове от държавата" и това му е позволило да си ги получи обратно от Фонда за гарантиране на влоговете.  

За проблема с преференциалните депозити алармира премиерът - по думите му около 1000 души са успели да преоформят депозити с преференциални лихви.

В предаването „Лице в лице” на bTV Иван Костов коментира, че Борисов е сериозно подведен по този въпрос.

Фондът е изплатил влоговете – той е собственост на банките, не на държавата”, припомни той и отбеляза, че държавата дори ще спечели от това, че е дала заем на фонда.

Договорът ми по влога в КТБ е сключен по търговския закон и на база на договора имам право да го прекратя, когато искам. Има клауза в договора, че той може да бъде прекратен. Аз съм си прекратил договора с КТБ. Не съм го променял, не съм го преформатирал. Аз съм го спрялНяма как да бъда изкаран виновен, че съм си спасил парите. Още по-малко дължа обяснения на медиите”, добави бившият премиер.

Той разказа, че познава Цветан Василев от 2001-2002 година, когато НДСВ изхвърлила от срадата си фондация „Демокрация”. Тогава банкерът им помогнал - дал им кредит. По същия начин помагал на много хора.

"Той никога не е искал от мен нищо по политически въпроси. Няма и как да иска, защото през цялото това време съм бил в опозиция", подчерта той.

Ако Оманският фонд спечели делото за КТБ в Европейския съд в Люксембург, България ще трябва да плати стотици милиони, защото тогава и фондът, и Цветан Василев ще трябва да си вземат собствения капитал и българската държава ще трябва да плати стотици милиони, каза още Костов. 

Оманският фонд съди България за умишлено фалиране на КТБ и ако това дело бъде спечелено. Според Костов е било „късогледо” да започнат да се съдят квесторите, защото така се дават козове на Оманския фонд по делото.

"Този спор кой е виновен и кой е невинен няма да се реши от медиите нито на този, нито на онзи. Няма да се реши от Народното събрание, нито от правителството. Този въпрос ще се реши от европейски съд”, посочи той.  
 
По думите му не може да се каже, че той е ощетил държавата, но ако делото за умилен фалит на КТБ бъде спечелено, тогава България наистина ще загуби много средства. 

В момента тече мощна атака срещу българската политическа система. Аз съм щрих от пейзажа”, заяви Иван Костов, но не уточни от кого се води тази кампания.

Той посочи обаче, че „Булгартабак” е купена с пари от КТБ и се управлява от известни лица.

Сградата на КТБ на площад „Гарибалди” в София пък била станала собственост на защитен свидетел пред очите на прокуратурата. Как така става това?, попита Костов.

По-късно пред bTV адвокатите на Цветан Василев потвърдиха, че сградата е ипотекирана в полза на дружество на защитения свидетел Бисер Лазов.