В предаването „Лице в лице“ по bTV министър-председателят каза, че "за първи път не се е подвел по популизма" и не е избрал най-харизматичния кандидат. Той изреди Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов, които са много харесвани.

Решил обаче, че е по-добре всеки да си стои на поста, за който е избран, а за държавен глава трябва да се кандидатира най-подготвеният. Борисов и сега настоя, че Цачева е такава, повече от кандидата на БСП Румен Радев.

По повод нападките срещу нея, премиерът каза:

"Не искам да обидя никого от лидерите в Европа, но ако гледаме, Цачева е много по-симпатична от редица премиери. Нека да видим резултата в неделя, мисля, че той ще е друг".

За Радев пък той каза, че поема ангажименти, за които няма правомощия. И разказа:

„Когато дойде да си даде оставката от ВВС, няколко неща ми каза. И аз към днешна дата искам като дойде да говори в bTV да ми отговори дали от това, което поиска, има нещо, което правителството да не е изпълнило“.

Като грешка Борисов отчете и това, че референдумът се проведе заедно с изборите, въпреки че го предупреждавали, че не е добра идея.

„Аз обаче не исках да харча пари за два избора", обясни решението си той.

Премиерът потвърди, че ако загубят и втория тур, ще подаде оставка. Не го направил веднага след загубата на балотажа, защото "всички го помолили" и нямало да е честно към Цачева да я оставим сама да отива на балотаж.

Той добави, че снощи до късно се карал на доста от кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитвали по места да плашат избирателите какво ще се случи, ако ГЕРБ не спечели изборите.

По повод резултатите от референдума Борисов заяви, че ГЕРБ твърдо ще подкрепя в парламента резултатите от него да бъдат приети, защото винаги се е съобразявал с мнението на хората. И макар да смята, че това няма да е добре за държавата, щом 3,5 млн. души го искат, ще се съобрази, защото "не е по-умен от тях".

Той обаче предупреди, че с мажоритарния избор и намаляването на субсидията на партиите на 1 лев, партиите директно ще се финансират от олигарси с куфарчета, а в парламента ще могат да влязат и хора като скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков.

Изтъкна обаче, че, ако трябва, ГЕРБ ще работи без пари, както е започнала в началото - без нито един лев.

"Така че очаквам Слави Трифонов да си направи партия, да влезе във властта и да види какво е да носиш отговорност. Властта не е никакво удоволствие, не носи нищо, освен свръхнапрежение. Това ми коства здраве, това ми коства безсъние", каза още Борисов и подчерта, че например колите на шоумена били в пъти по-хубави от тези на НСО, чиито двигатели били за ремонт.

По повод твърденията на "Шоуто на Слави", което организира референдума, че ЦИК опитва да направи манипулация с резултатите, той коментира:

Би било груба грешка сега ЦИК за 13 000 или 15 000 гласа да броят бюлетини и да се захващат за буквата".

На балотажа: Радев или Цачева?