Това каза председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25 МИР София Бойко Борисов по време на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ-София.

По думите му, ГЕРБ е единствената партия, която може да си признава грешките и да ги поправя. „Който работи, винаги греши. Ние сме длъжни да направим реформите, които поискаха хората. Те поискаха и мажоритарен вот – следващите избори трябва да бъдат мажоритарни. Хората искат справедливост.

Знаем какво трябва да се направи в следващо управление и ще го направим, защото ГЕРБ е единствената партия, която може да изведе до край борбата с корупцията“, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че направеното от партията за развитието на София и на страната е три пъти повече от всички останали партии.

„Направихме 64 км метро. За сравнение – в най-силните години на социализма са изградени едва 4 км тунел. Благодарение на европейската солидарност и на доброто управление, София се превърна в истинска европейска столица. Как изглеждаше Южният парк и как изглежда сега. Имаме най-модерният завод за боклуци. Как беше Лъвов мост, Северната тангента, Южната дъга, Семинарията, булевардите как бяха?“, попита Бойко Борисов.

Борисов изтъкна, че основен приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат ще бъде образованието, насърчаването на професионалното обучение и инвестиция в професионалното развитие на младите учители.

„Ще спираме социалните помощи на родители, които не изпращат децата си на училище, защото необразованите деца нямат шанс за добро бъдеще“, обясни той.

По думите на Бойко Борисов, ГЕРБ ще гарантира по-добро здравеопазване, повече сигурност и справедливост за българските граждани. Той заяви, че следващо правителство на ГЕРБ ще финансира до 100% инвитро процедурите и ще осигури месечно заплащане от 460 лева на бабите и дядовците, които гледат внучетата си.

„Нашата идеология е, че всички в България са равни. В ГЕРБ има български мюсюлмани, които са министри, кметове, депутати и общински съветници. Те са нашият мост със съседите ни с Турция, не са разделителна линия, както в останалите партии. Връщането към риториката на Възродителния процес е чудовищно опасна и не трябва да я допускаме“, категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че в понеделник държавата ни трябва да бъде по-стабилна от всякога, за да не допускаме да последваме съдбата на съседните на България държави с лош кредитен рейтинг и политическа нестабилност.

„От едната страна на София е Крим, от другата страна е Косово. Когато се прекрояват граници със сила, сме много уязвими. Турция плаши всеки ден не само Европа, но и България. Нужна ни е стабилност и вътрешно мобилизиране на целия народ, ако искаме да продължим да бъдем стабилна и прогнозируема държава. ГЕРБ е част от голямото европейско семейство и ще продължим да водим България по пътя на развитието“, заяви Бойко Борисов.

Той коментира, че БСП предлагат да отидат и да тропат по масата в Брюксел.

„Защо не наложиха вето на санкциите срещу Русия, когато те бяха удължени с мълчаливо съгласие от всички държави-членки на ЕС в присъствието на Румен Радев. БСП щели да отменят Постановление 208. Техният президент командва служебното правителство – защо още първото заседание не го отмени?“, попита Борисов.

Бившият премиер обясни още, че благодарение на дипломация и диалог България е била единствената държава, получила 160 млн. евро целева помощ за охрана на границата. „Месеци наред в България има 0 натиск на границата. За сравнение в Гърция има 70 000“, каза той.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще победи на изборите в неделя.

„Нямам съмнение, че ГЕРБ пак ще управлява. Иска ми се да бъдем единна, силна и просперираща държава със силни политици. Готови сме да дадем личен пример. Аз и ГЕРБ имаме истински приятели сред европейските лидери, за разлика от Корнелия Нинова. Лидерът на ПЕС я уволни като зам.-министър от неговото правителство“, коментира още председателят на ГЕРБ.

Генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес призова българските граждани да защитават функциониращата демокрация в страната ни от хора, които се опитват да разрушат устоите й.

„Това са същите хора, които използват антиевропейското говорене. Те са хората, които разиграват картата на популизма в наше време. Това са социалистите! Тази игра е опасна. Във всяка европейска държава се прилага същата тактика от социалистите, която се проваля в дългосрочен план“, заяви той.

Лопес бе категоричен, че Бойко Борисов е доказал, че може да води България напред.

„Нито ГЕРБ, нито Бойко имат началници в Европа, както злобно твърдят социалистите. За разлика от тях те имат приятели и силни политически съюзници в Европа. Тук съм, за да заявя подкрепата на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент за ГЕРБ“, каза генералният секретар на ЕНП.

„Изборите в неделя са като референдум за или против Европа. Да се каже „Да“ на европейското финансиране и на подкрепата за защита на външната граница на ЕС, „Да“ на повече възможности за развитие и солидарност. Това значи „Да“ за ГЕРБ. Когато хората гласуват за Бойко и неговият екип, те гласуват за успеха на България, за сигурността, за свободното движение, за общите пазари и най-важното – за мир. Гласувайте за дясното, за Европа, за ГЕРБ“, призова хората Лопес.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изтъкна пред присъстващите, че в тази кампания ПП ГЕРБ е преодоляла разделението, което искат да наложат в обществото опонентите на партията.

„Обиколих цялата страна и се уверих, че хората знаят, че единственият шанс за развитие на България е правителство на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов. Сигурен съм, че ГЕРБ ще спечели изборите и ще имаме стабилно правителство след 27-ми март. Ще победим БСП с поне 11% в неделя“, заяви Цветанов.

Той се обърна към всички демократично мислещи български граждани с призива:
„Да гласуваме разумно и прагматично. Не искаме БСП да се връща на власт, не трябва да позволява България да председателства Европейския съвет с министър-председател Корнелия Нинова. Европа застава зад ГЕРБ и Бойко Борисов“.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че бъдеща коалиция с БСП, ДПС или ДОСТ е невъзможна.

Водачът на листата на ГЕРБ в 23 МИР София Томислав Дончев коментира, че не е смешно, когато някой с нездрав ентусиазъм иска да разруши всичко, градено в последните десетилетия – евроатлантическата принадлежност на България, икономическата стабилност, институционалния ред, правата на хората.

„Изборът между истинското и опасната илюзия е много труден. Победата означава да бъдеш умен, да бъдеш близо до хората, да бъдеш смел“, каза Дончев.

Водачът на листата на ГЕРБ в 24 МИР София Владислав Горанов заяви, че ГЕРБ има силен екип и ясна визия за развитието на страната. „Водихме позитивна, но интензивна кампания, бяхме искрени, не се подведохме по популизма.

Превъзмогнахме разочарованието от загубата и вече не сме разколебани за пътя към победата. Усилията си заслужават – отговорността към бъдещето на България е на разумните хора.
Победата започва от момента, от който осъзнаем отговорността, която носим. Другите нямат нашия опит, експертиза и морал. Пожелавам си да победим, защото сме по-добрите“, категоричен бе Горанов.

Дончев изтъкна и важността на инвестицията в професионалното образование, което е приоритет в следващ управленски мандат на ГЕРБ.


*Платен агитационен материал на ПП ГЕРБ

Kупуването и продаването на гласове
е престъпление