Борисов коментира тв участие на Радан Кънев от Реформаторския блок, който изтъкна, че главният прокурор е бил предопределен и е бил фаворит на Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Лидерът на ДСБ коментира и че в България има кръгове в бизнеса, във властта, които искат ДПС и ГЕРБ да работят заедно.

От своя страна Бойко Борисов призова Реформаторите да спрат с манипулациите по отношение на ГЕРБ и да спрат да им вменяват вина.

"Ние минахме през гонения с една единствена цел - ГЕРБ да бъде унищожен и на негово място да дойде Реформаторският блок",
заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на детска градина "Камбанка" в Стара Загора, предаде БТА.

Той подчерта, че след изборите последните, с които ще говори, ще са лидерите от Реформаторския блок.

"Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца - над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита председателят на ГЕРБ.

По думите му Висшият съдебен съвет (ВСС) е бил избран с консенсус от всички партии, които са били в парламента. "Така се избира, а ВСС си избра възможно най-добрия кандидат за главен прокурор след конкурс. Какво повече?", каза Борисов.

"Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното - ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", посочи още Борисов.

В събота следобед Радан Кънев отговори на нападките на Борисов в социалната мрежа. Той призова лидера на ГЕРБ да не се нервира.

"Чета, че след ръкополагането от ДС за премиер*, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема. Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените. Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни", написа Кънев.


*Преди да пререже лентата на новата детска градина в Стара Загора на улица "Г.С. Раковски" митрополит Галактион държа слово, в което буквално ръкоположи Бойко Борисов за премиер, наричайки го и "министър-председател.

"И по законно славянски, както винаги се обръщам, наречемна го министър-председател. Това е църковно славянска дума, когато ние извършваме наречение за ръкоположение в епископство на даден архимандрит, каквото стана вчера. Това ще рече, че ще стане епископ. Това ще рече, че ние на 5 октомври вече ще знаем резултатите. Затова така се обръща църквата към народа, за да чуе православният български народ гласа на църквата", каза Галактион.