Вчера 36-годишният Васил Коцев разказа как заради репликата от април „Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи“ двама антимафиоти са отишли в дома му и са го отвели в службата, където трябвало да подпише декларация, че не заплашва премиера.

Действията им предизвикаха остри критики не само в социалните мрежи, но и иронични коментари от известни личности като политолога Евгений Дайнов, който написа, че не харесва Борисов и попита: "Да си стягам ли, господа милиционери, бохчичката?".

Днес обаче Коцев съобщи в профила си във Фейсбук:

"И така - тази сутрин министър - председателят ми звънна лично и ми се извини, че съм преживял това! Направо паднах! Подробности по късно!".

В коментарите под публикацията той уточнява, че Борисов му е казал, че "ще има доста обяснения да дават".

Пред bTV младият мъж допълни, че премиерът му е казал, че е научил за случая от новините и това не е начинът, по който трябва да се притискат гражданите. Борисов го уверил, че ако има някакъв проблем, може да му пише SMS, а той ще го потърси обратно, за да говорят.

По-късно премиерът коментира пред журналисти.

"Аз, както виждате, като стане проблем, като съм виновен, се извинявам, като не съм виновен пак се извинявам, само и само да не се хаби обществена енергия. Мисля, че се разбрахме много ведро. Чух се с него, за да му кажа, че нито знам, нито ме интересува такова нещо. Всеки може да говори и пише така, това е демокрацията. Разбира се, не е приятно за близките, които ще четат – деца, внуци.

Иначе това с рязането на глави е трудна работа, аз моята няма да я дам лесно. Но се карах на полицаите, че понякога се престарават и това става не само мечешка услуга, а да те е срам".

От МВР неофициално обясниха, че са действали по сигнал на НСО и са били длъжни да извършат необходимите в такива случаи действия.