Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с министър Десислава Танева посети предприятие в Сливен, предаде Фокус.

Премиерът коментира изказването на министър Москов за стабилността на коалицията като подкрепи мнението му, че е необходимо повече търпение и  повече разум. Той посочи, че другата алтернатива също не е приемлива.

Три месеца служебно правителство, предсрочни избори и приблизително същата конфигурация. Какво ще се случи? Първо в Брюксел, после народът ще ни сърди, ще кажат тези продължават да си играят някакви игри. С търпение и работа – всеки каквото може да допринесе, както ние в земеделието, екологията, инфраструктурата”, коментира Бойко Борисов.

Сега като минават хората в отсечката Сандански до Гърция, не си мислят, че аз съм я направил или Лили Павлова, а си мисли това правителство я направи. Утре пускаме Шумен – Белокопитово. Като направи нещо добро Калфин пак е за всички, когато направи нещо добро Москов или Ненчев пак е за всички, защото обслужва народа. Даваме възможност на бизнеса да се развива, коментира Борисов. Той даде пример с Гърция, Турция, както и съседна Македония.

„Ние имаме редкия шанс, ако сме разумни, за да дадем на тези хора бизнесмени, работници – един гледа прасета, друг прави буркани да развият бизнеса си и това е навсякъде във всяка една сфера”, каза още той.

Премиерът Борисов припомни, че преди пет години, когато ГЕРБ са дошли е имало под 1% усвояване на еврофондовете.

„Официалната статистика – не моя. Ще финишираме държавата, ако имаме разум над 93%-94% усвояване на еврофондовете, което отива и при тия хора”, заяви премиерът Бойко Борисов.