"От тези 250 млн., 20 на сто е кофинсиране от България чрез банкови заеми. ЕС ще ни даде 80 на сто. Това означава, че страната ни получава помощ в размер на 400 млн. лв. Намалихме цената на магистрала „Тракия” с 200 милиона лева, спрямо Тройната коалиция. От името на всички българи, които се избиваха по пътищата, благодаря на президента Барозу и еврокомисаря Хан (Йоханес Хан - еврокомисар по регионалната политика - бел.ред.), че ни подписаха нашата апликационна форма", заяви още пред журналисти Борисов по време на официалното си посещение, цитиран от "Фокус".

"Магистралата е за поколенията, няма да си я нося в двора в Банкя", каза още министър-председателят, цитиран от Дарик радио.

Той се надява магистралата да е готова до есента на 2012 г., а началото на строежа на лот 1 и лот 4 на АМ "Струма" да започне през пролетта или лятото на следваща година.

Борисов изтъкна, че каквото се случва на Игнажден - вчерашният празник, се случва цяла година.
„Като прибавим, че вчера Цветанов намали договора на "Сименс" с 28 млн.  (14 млн. евро - бел.ред.), си пожелавам така да ни върви през цялата година”, добави премиерът.
Вчера от компанията обявиха, че за да компенсират проблемите с документите за самоличност, намаляват първоначалната цена от 116 млн. евро.

Заедно с Борисов в Бейрут е и министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който откри официално българо-ливански бизнес форум.

Визитата на Борисов, Трайков и външния министър Николай Младенов започна вчера. Те бяха посрещнати от премиера на Ливан Саад Харири, син на убития от кола бомба преди 5 години Рафик Харири.