Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството, заяви премиерът на срещата си със заместник-председателя на ЕК, цитиран от пресслужбата на кабинета, предаде БТА.

Премиерът е подчертал, че целенасочената работа в тази посока ще бъде от полза за гражданите и бизнеса, и за икономиката като цяло. Според Борисов въвеждането на електронното управление е ключово за успеха на секторните реформи. Като преимущества на страната ни премиерът е отбелязал широколентовия интернет и отделянето на средства за разширяване на достъпа до него, както и добрите български ИТ специалисти.

Заместник-председателят на ЕК е поздравил премиера Борисов за сериозната работа на кабинета по темата, като е подчертал, че е важно България да бъде активна и по отношение на развитието на Единния цифров пазар.

Ансип е акцентирал върху три основни аспекта на тази дългосрочна европейска стратегия - осигуряването на по-лесен достъп до цифрови стоки и услуги, създаването на подходяща инфраструктура и въвеждането на стандарти за индустрията.