Бареков даде брифинг в парламента след среща с представители на КТ "Подкрепа" и КНСБ, предаде БТА.

"България се управлява от ДПС и ГЕРБ, които стоят зад Орешарски и му дърпат конците. Обръщам се към Борисов - готов ли е да подпише с мен споразумение преди изборите, че както аз няма да правя коалиция с ДПС и ключови политици от движението ще трябва да минат през "чисти ръце", и той няма да пуска ДПС във властта", коментира лидерът на ББЦ.

Той каза още, че бутането на ромски къщи в Стара Загора е сценарий на ГЕРБ и ДПС, който целял да се вдигне националистическият вот.

Бареков обясни, че хората, на които им е писнало от ромския терор, ще се подлъжат и ще гласуват за ГЕРБ, същевременно обаче ромите са уплашени, а тях ще ги закриля Ахмед Доган, те ще гласуват за ДПС

През юни Бойко Борисов категорично отхвърли взаимодействие между ГЕРБ и „България без цензура". Лидерът на ГЕРБ твърдо затвори вратата за съюз с Бареков, като дори каза, че партията му е единствената, с която не би преговарял
Бареков пък заяви изненадващо, че БСП е най-демократичната и нормална партия и може да се коалира с нея в следващия парламент. 

До 15 август от ББЦ ще изпратят на синдикатите своята програма за управление на България след предсрочния парламентарен вот, стана ясно на срещата днес.

„България без цензура“ предлага данъчна ваканция за някои сектори.
Отпадане на данъка за старите сгради, премахване за една година на такса „смет“ и данък лихва, както и постепенно отпадане на плоския данък са част от мерките, залегнали в управленската програма на партията.


"Смятаме да отменим данък "сгради" за всички стари сгради в България и да дадем една година "ваканция" за данък "смет". Не е нормално нашите майки и бащи да са си купили панелки преди 20 г. в "Обеля", "Люлин" и ж.к. "Тракия" и с днешна дата да са платили по-голяма стойност от апартамента за данък "сгради", коментира Бареков.

Обвинения

Сериозни обвинения към Бареков отново отправи Ангел Славчев, който напусна партията „България без цензура".

„Бареков се оказа лъжец, измамник. Взехме колективно решение за участие в „България без цензура". Над 80% от протестиращите през 2013 г. се вляхме в редиците на ББЦ по един или друг начин. Повярвахме му, той се кълнеше. Повярвахме, че можем да променим България, да преборим статуквото", заяви Славчев пред Нова телевизия.

Той отхвърли твърденията, че е взимал 9000 лева на месец заплата от Николай Бареков, но заяви, че са му предлагали много повече.

„Преди 3-4 седмици ми предложи 5-цифрена заплата, за да си кротувам. Предложи ми 20 000 лева на месец, но му отказах. Отидох и му казах, че така не може да продължава - не може да има интриги, хората да бъдат мачкани и натискани да взимат решения, които не са техните решения. Този човек предаде хората", заяви още Славчев.

Той твърди, че се водят разговори по специален телефон между Бареков и хора от ДПС. В тези разговори се обсъждали събитията от деня, „кой накъде и как, каква позиция трябва да се вземе".