"С председателя на Европейския съвет проведохме много приятен разговор, а утре ни предстои работна среща. Сред основните теми, които ще обсъждаме са ситуацията в Европа, с акцент бежанската криза, и мерките, които ЕС трябва да вземе за бързото решаване на проблемите", написа още премиерът.

Вижте снимки >>>

Двамата гледат квалификационен мач за УЕФА ЕВРО 2016 Полша-Шотландия в резиденция Евксиноград.

По-рано днес, министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по науката и иновациите Карлос Моедаш и направиха инспекция на строителството на София Тех Парк, предаде Агенция „Фокус“.

При срещата премиерът заяви, че София Тех Парк трябва да отвори врати на 26 ноември и добави, че досега държавата е инвестирала над 100 млн. лв. в него.

Относно бежанския проблем Борисов заяви, че в момента Турция спасява Европа и лично нас.

На въпрос каква ще бъде позицията му при разговора с Доналд Туск Борисов заяви, че има много теми - бежанците, Сирия и особено зоната за сигурност.

Според него Турция действително полага огромни усилия и с посещението си в Страсбург турският президент е дал ясен ангажимент за по-нататъшните си действия.

Премиерът уточни, че очевидно Европа разбира какви са проблемите ѝ и колко тежко може да й се отрази и взима решения.

По думите му, нищо добро не ни очаква със случващото се в Сирия, където войната тече в пълна сила и ако не се намери решение и то бързо, в скоро време няма как бежанската вълна да спре.