На 8 август Софийски градски съд се е произнесъл в полза на Борисов и му е присъдил обезщетение за неимуществени вреди, нанесени му от лидера на "Атака". Освен това той трябва да плати и 12 655 лева разноски по делото, похвали се самият Борисов.

Неговият иск е по Закона за задълженията и договорите и е за общо 200 000 лева – по 50 000 лева за всяка клевета. Те са публикувани на 7 юни 2013 г. в интервю на Сидеров във в. "Монитор". В него лидерът на "Атака" зааявява, че Борисов е "покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки", за което съдът е присъдил 50 000 лева обезщетение.

Други 50 000 лева са присъдени за думите на Сидеров, че лидерът на ГЕРБ "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за наркотрафик".

На 40 000 лв. обезщетение са оценили магистратите изказването на националиста, че Борисов "е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда".

Още 40 000 лева са присъдени за извода, че в резултат на гореописаните престъпни дейности бившият премиер е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Волен Сидеров ще трябва да плати и лихвата върху цялата сумата, считано от 7 юни 2013 г.

Мотивите на съда все още не са качени на сайта. От кантората на адвоката на Борисов – Марин Марковски, обаче обявиха пред "Правен свят" част от тях:

"Да се приписват публично грозни престъпления, е опит за дискредитиране и за унищожаване на авторитета на Бойко Борисов, който е лидер на партия".

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Борисов: И други ще си получат заслуженото

Бойко Борисов коментира новината във Фейсбук, заявявайки, че винаги е казвал, че вярва в българската съдебна система.

"Съдът реши, че клеветникът Сидеров ще трябва да ми заплати общо почти 200 000 лв. Крайно време е в българската политика да започнем да говорим за проблеми и решаването им, а не да се използва езикът на омразата – чрез хвърляне на обиди и клевети, които като опорни точки да очернят противника".

По думите това се превърнало в лайтмотив в предизборните кампании на неговите политически опоненти.
С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото, закани се лидерът на ГЕРБ.

"На пръв поглед сумата, която Сидеров трябва да ми изплати, изглежда голяма, но вредите за репутацията ми, която съм градил цял живот, са много по-големи. Благодарение на нея съм бил мажоритарно избиран на всички постове и съм създал партия, печелила над 10 избора последователно. Приеман съм от Белия дом до Берлин и от Лондон до Париж, получил съм най-високите полицейски награди на почти всички служби в света именно за борба срещу организираната престъпност", добави бившият премиер.

"Атака": Съдийката изпълнява поръчка

"Атака" започва собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политическа поръчка на ГЕРБ от съдия Теодора Нейчева, издала присъдата срещу Волен Сидеров, обявиха от партията. Оттам ще сезират ВСС за нейни нарушения по делото, защото не взела предвид показанията на неговите свидетели.

Според "Атака" голямо обезщетение се присъждало за смърт на дете, а лидерът им просто се позовал на различни статии.

От партията допълниха, че съдийката е близка до Цветан Цветанов, защото била назначена без конкурс от неговата приятелка Владимира Янева - председателка на Софийски градски съд.

Бойко Борисов води и няколко дела срещу лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Едно от тях е за твърдението, че при управленето на ГЕРБ е натрупал 4 млрд. лично богатство, друго, защото го нарекъл "тъп".