"Зависи от ГЕРБ и от г-н Борисов. Ние бихме искали да има лидерски дебат между двамата за визията, за развитието на България. Г-н Борисов иска това да стане с експерти, което пък за нас не е приемливо", категорична е Нинова, цитирана от "Фокус".

Вчера са обсъждали двата ни екипа възможности и са стигнали до това да влезем с екипи, да ги представим, да кажем няколко думи и да започнем да им даваме думата на тях, каза лидерът на БСП.

По мнението на Нинова, Бойко Борисов се опасява от личен сблъсък. Тя обясни, че от БСП не се опитват да провалят дебата, защото още от самото начало са ги поканили в този формат.

Нинова поясни, че днес ще продължат разговорите между партиите.

„Ако е екип срещу екип - да. Ако е лидер срещу лидер – да. Ако държат да е заедно – не“, допълни Нинова.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че са приели условията на БСП и обявиха, че дебатите ще се проведат на 1 март вечерта в НДК. Форматът на дебата е уточнен – в първата част - лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер, подчертаха от ГЕРБ.

За "кръвопийците" и листите

По повод определянето на кандидатите за депутати от БСП като кръвопийци от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Нинова заяви, че това е обида към над 500 хил. социалисти, които са гласували на последните парламентарни избори.

При откриването на предизборната кампания на 26 февруари Бойко Борисов каза, че "новите лица на БСП са на 70-80 години, и са кръвопийци. А останалите са номенклатурата – внуци, синове, всички подред”.

„Мисля, че сме с най-богатите листи откъм хора от наука и култура“, заяви лидерът на БСП.

След думите на Бойко Борисов от преди няколко дни Нинова реагира, че за пореден път лидерът на ГЕРБ се изказал неадекватно, предвид факта, че самият той и голяма част от знаковите лица на собствената му партия са свързани с БКП:

Бойко Борисов - напуска системата на МВР, за да не се откаже от членството си в БКП; Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния съвет в Плевен; Красимир Велчев – партиен секретар; Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада Чавдар; Менда Стоянова – партиен секретар на звено “Приходи от народното стопанство” в Окръжен народен съвет в Пловдив; Росен Плевнелиев – първи секретар на общинския съвет на ДКМС и др.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За уговорките за дебата БСП - ГЕРБ