Вече се появи информация, че лидерски дебат Борисов-Нинова ще има в сряда от 19.30 в НДК. По повод "разнопосочната информация" от БСП уточниха, че са готови да участват в дебати, но поставиха условия:

"Предлагаме (дебатите) да бъдат в два отделни формата.
1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов
2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите", посочват от БСП.

"За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност.
От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае
", се казва още в позицията на БСП, изпратена до медиите. 

Искането за дебат на неутрална територия е точка трета в съобщението.

След след срещата с ръководството на КНСБ лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви по-рано днес: "Държа на личен дебат очи в очи с г-н Борисов и втори, отделен за нашите екипи, които да защитят програмите на двете партии".
Тя отказа да ходи в студиото на която и да е телевизия за дебат с Борисов.

Идеята за дебата дойде от Корнелия Нинова, която в петък, 24 февруари, призова с Бойко Борисов „да се разберат като мъже“. Първоначалната реакция на бившия премиер бе да отклони поканата с шега, като заяви, че с жени не спори, по-добре би било екипите на БСП и ГЕРБ да дебатират. После обаче Борисов премисли и се съгласи.

"От такива жени, които искат да се правят на мъже, винаги съм бил притеснен. Поне в ГЕРБ гледаме половете да си стоят на място. Но това е тяхна воля, ние не сме против любовта", каза в събота лидерът на ГЕРБ в Сандански.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За дебата БСП - ГЕРБ