Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след среща с КНСБ във връзка с искането на БСП за ревизия на държавния дълг, цитиран от  „Фокус“.

„Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна“, заяви той и благодари на синдикатите за срещата.

„Ако не им е харесвало на БСП и искат ревизия, как заместникът на Горанов (служебният министър Кирил Ананиев - б.р.) ще ни прави ревизия“, посочи Бойко Борисов.

Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката“, допълни той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

„Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него служебният министър ще прави ревизия на дълг, който е взимал самият той.

През уикенда от БСП поискаха ревизия на външния дълг. Левицата иска да знае, как е натрупан допълнителен дълг от 16 млрд. лв. и как той е изхарчен.

По-рано днес служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че няма да прави никаква ревизия на дълга. Според него е абсурдно кабинетът му да изпълнява политически поръчки.

На призива на г-жа Нинова за ревизия отговарям така: не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година, призова министърът на финансите в кабинета „Борисов 2“ Владислав Горанов.
„Ако имате нужния капацитет, ще намерите отговорите“, посочи той.

Според Горанов всеки може да прочете отчетите на БНБ и да види къде са парите.

В последния парламент мнозинството на ГЕРБ гласува държавата да вземе допълнителен дълг от 16 млрд. лв. От тях реално са взети 10 млрд. Част от парите отидоха за покриване на депозити във фалиралата КТБ, друга за реакторите в АЕЦ "Белене", а с останалите бе попълнен фискалният резерв.

От ГЕРБ обвиняват БСП, че иска да изтегли и останалия гласуван заем, за да изпълни предизборната си програма.

АНКЕТА: Трябва ли да има ревизия на дълга?