Това се случва, след като миналия месец собственици с дългогодишни реституционни претенции спечелиха дело срещу държавата и си върнаха помещения в партийната централа.

Пред журналисти лидерът на партията подчерта, че помещенията се опразват, докато от БСП се борят за национални идентичност и запазване на национална икономика по Канадското споразумение, с което управляващите извършват национално предателство. Тя определи това като елемент на предизборен натиск върху опозицията.

Г-н Борисов, няма да Ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете. Напротив повече ни амбицирате“, заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя обясни, че е приключило съдебното дело и че партията не е страна по този случай и че държавата е предала държавния интерес.

Държавата трябва да си защити сградата. Ние сме там наематели. Никой в съда не ни е призовал да вземем участие в процеса, да изразим позиции и да си защитим сградата, която е под наем. Фактът, че 10 дни преди изборите си позволяват да нахлуват така и да опразват помещения, е показателен“, каза още Нинова.

Тя уточни, че салонът, в който се провеждат пленумите на партията, остава.
По думите й се вземат помещенията отпред, които са лицето на сградата. Сред тях е и офисът на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова.

Обвинението към бившия министър Петър Димитров е част от предизборната кампания и опит да се притиска и сплашва опозицията, заяви още Корнелия Нинова

По-рано днес прокуратурата обвини Димитров заради неизгодна сделка със старото оборудване на АЕЦ "Белене" от 2007 година, от която е нанесена щета на НЕК за над 77 млн. евро.