Изходът от парламентарната криза, в която Борисов и Нинова вкараха държавата е само един – дата за предсрочни парламентарни избори, заявиха от ДБГ. 

Президентът Румен Радев да свика КСНС, на който да бъдe поканена извън парламентарната опозиция, за да се намери вариант за добро представяне по време на председателството на Съвета на Европейският съюз и да се даде дата за предсрочни избори.

Призоваваме партиите от демократичната общност да спрат със сепаратизма и да започнат градивен разговор за общо явяване на изборите. Всеки ден се вижда, че отсъствието на демократичната общност от Народното събрание е деградивна за страната. Не бива да се допуска втори път грешката, която остави държавата в ръцете на партии, отлагащи необходимите за държавата реформи и спиращи европейското развитие на България.

По-рано днес председателят на НС Димитър Главчев подаде оставка след като се стигна до парламентарна криза. След изгонването на лидера на БСП Корнелия Нинова от пленарна зала, опозицията напусна пленарна зала и в продължение на два дни кворумът бе "на косъм".