Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде БГНЕС.
Той отказа да коментира какво точно е установила проверката за дейността и имотното състояние на Рашков, но уточни, че едва след като бъде повдигнато обвинение срещу Цар Киро, Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, ще може да си свърши работата.

Междувременно говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди, че приходната агенция извършва общо 18 проверки на физически лица и фирми, свързани с Кирил Рашков.
"Когато ревизията приключи, ще има повече данни, доколкото те не нарушават правилата за данъчно-осигурителната тайна. Ревизията е започнала през последните дни, като все още няма яснота кога ще приключи. От 18-те лица, 12 са физически, 6 – юридически", допълни Бъчваров.

Бойко Борисов коментира и инициативата на президента Георги Първанов да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Премиерът уточни, че тази сутрин е разговарял с него по този въпрос.
"Съветът е необходим, за да може всеки да каже своята позиция и тези, които считат, че трябва да правят циганите на сапун или да гонят турците от България, да си понесат своята политическа отговорност след това", коментира Борисов, цитиран от БТА.
По думите му етническият мир е единственото в България, което гарантира просперитета й, всяко друго действие я обрича на неуспех. Премиерът обаче беше категоричен, че само месец по-късно „народът ще бие с камъни” всеки, който му е причинил международна изолация. Борисов заяви, че след 20 дни изборите ще минат и всичко това ще се забрави.

По-рано днес главният прокурор Борис Велчев нареди на подчинените си в цялата страна да третират като приоритетни наказателни производства и предварителни проверки за насаждане на омраза и те да бъдат решавани в най-кратки срокове. Указанията са във връзка с напрежението около събитията в Катуница и зачестилите масови прояви на граждани в различни населени места, съпътствани от нарушения на обществения ред и публично говорене с езика на омразата, се казва в съобщение на Върховна касационна прокуратура.

Къде е Цар Киро?
БНТ съобщи, че късно снощи Цар Киро и семейството му са били доведени в София под засилена полицейска охрана, след като вчера вечерта TV7 предаде, че ромската фамилия се е укрила в четиризвезден хотел в Боровец, където Рашков бил охраняван от десетки полицаи.
Фамилията била настанена в столичния хотел "Шипка". Полицейската охрана на Кирил Рашков била само от цивилни служители на МВР. Няколко часа по-късно племенникът и синът на Цар Киро заедно с други негови роднини напуснали хотела, а на бариерата на паркинга ги очаквали 4 цивилни полицейски екипа, които да ги ескортират.

Самият Кирил Рашков бил изведен от страничен изход. Фамилията ще бъде настанена на 80 километра от София, но точното място засега остава тайна, допълва БНТ.