"Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни", се казва в поздрава на американския президент.

"Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта", се казва още в писмото на Обама.

"Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат", пише Обама.

Той поздравява България за приемането на хиляди бежанци и насърчава премиера Борисов в хода на работата му за интеграцията им в обществото публично да отстоява нуждата от толерантност.

"Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия", обръща се към Борисов американският президент и му пожелава всичко най-хубаво за успешен втори мандат с очакване за бъдещо сътрудничество.