Така депутатът от ДПС коментира острата размяна на реплики между Бойко Борисов и Румен Радев, в която беше намесен и Делян Пеевски. Държавният глава заяви директно:

"Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа, безрезервна, от г-н Доган" и подчерта, че ГЕРБ подкрепи ДПС за закона за КТБ.

"В словото си г-н Доган в прав текст изрази загриженост за стабилността на държавата, с оглед на това, че непрекъснатите предсрочни избори, към каквито непрекъснато се стремят в последните 7-8 години всички партии, изпадайки в опозиция, не носят нищо добро - нито реформи се правят, нито управлението завършва своите мандатите от 2009 година досега, нито стабилност се постига, така че тази загриженост не е коледен подарък за премиера и ГЕРБ, а за всички институции, включително за президента, защото основната му роля е да пази стабилността. Това отговаряме ние на замесването на името на нашия почетен председател", каза тази сутрин пред Нова телевизия Цонев.

По повод замесването на "г-н Пеевски" Цонев каза, че той вече е отговорил много ясно и не смята да коментира повече това. Депутатът и медиен издател заяви, че никога не е имал общи бизнес интереси с Борисов.

"Аз мога да направя коментар, защото моята партия вече го направи - относно недобрия тон между президента и премиера - ДПС никога не е толерирало и не е участвало в такъв тон. И не мисля, че понасяме негативи по простата причина, че нашите избиратели гласуваха за Радев, аз също, имаме към него високи очаквания. Лошото в тона между институциите, че страдат гражданите и ние неведнъж сме давали знаци, че не одобряваме този тон", добави депутатът.

На въпрос дали все пак президентът и премиерът не използват ДПС, както заяви и самият Пеевски за себе си, Цонев отговори:

"Хайде това да го оставим - "те използват нас", няма как опитен политик като мен да вляза в това, ние си водим нашата политика и това не ни пречи".

Йордан Цонев коментира и ветото на президента върху закона за КТБ, който беше внесен от него, Пеевски и колегата им Хамид Хамид. Още вчера партията реагира срещу това, но днес стана ясно, че ще се съобразят с едно от исканията на Румен Радев.