Пред журналисти в парламента ген. Атанасов заяви, че тримата са се срещнали тези дни и са се разбрали Доган да няма претенции към охранители на службата заради опита за покушение, съобщиха Дарик радио и "Фокус".

„Тази информация е изключително тежък скандал. Това означава, че в България няма процедури, по които се определя кой е виновен, кой е невинен. Някъде задкулисно се събират Борисов, Доган и Коджейков и решават да замажат случая”, каза той.

По думите на Атанасов цялото ръководство на НСО трябва да бъде сменено.
„На цялото българско общество, на професионалистите и непрофесионалистите, стана ясно, че това беше тежък провал на личната охрана на Ахмед Доган, защото, ако нападателят боравеше с огнестрелно оръжие, той щеше да застреля жертвата", категоричен бе бившият шеф на НСС.

Министър-председателят и началникът на НСО обаче реагираха мигновено, като отрекоха твърденията.

"Атанас Атанасов отново е пуснал фабриките си за лъжи. Среща между мен и Доган не е имало", заяви Бойко Борисов.

"Аз не съм присъствал на такава среща, нито знам за такава среща", каза от своя страна ген. Коджейков, който на специална пресконференция обяви, че двама души от службата са уволнени дисциплинарно заради нападението над Доган, а други шестима са наказани по степен на виновност.

Уволнените са полковник Георги Райков - началник на авангарда, който отговаряше за цялостната сигурност на конференцията на ДПС в НДК, и шефът на екипа, охраняващ Доган - Георги Занев.

"Чувство за отговорност лично аз не смятам, че трябва да нося. Аз поисках многократно от ръководството да бъдат взети пълни мерки за охрана. Нямаше пълна проверка, защото беше отказано от ръководството на НСО. Не беше казано на пресконференцията, защото не е изгодно за ръководството", заяви пред bTV уволненият полк. Райков. По думите му пробивът на охраната е бил, защото не са взети достатъчно мерки.
Райков каза още, че ще потърси правата си по съдебен ред, тъй като смята, че е „нужната жертва”.

Началникът на НСО ген. Тодор Коджейков обаче бе категоричен, че от направения самоанализ и самопреценката по отношение на извършената работа, на превенцията преди мероприятието, не счита, че трябва да си подаде оставката.