"Направихме сега разпечатки от разговора, който М-тел ми дава, който е примерно 120 секунди, а от флашката са примерно с 46 секунди повече. Откъде са дошли тези думи в повече и изречения", попита Борисов, цитиран от БТА.

Според него се разчита, че никой не си спомня точните фрази.
"И понеже го няма носителят, с който да се сравни, целта им е да се създаде в обществото тази мнителност, че има нещо за този човек", допълни премиерът.

По-рано днес той обясни, че не си спомня какво е говорил миналия март, но "знам със сигурност, че за Вучката (митничаря Николай Вучев - б.р.) се обаждах и за „Леденика" съм се обаждал".

В отговор на въпрос Борисов потвърди, че на 13 март 2010 г., когато е разговарял с шефа на митниците Ваньо Танов, не е знаел, че е подслушван, но добави, че и сега би провел подобни разговори и няма нещо, което да го притесни.
Тогава премиерът се е обадил да попита защо митничарите натискат пивоварната, след като лицензът на фирмата е върнат.

"Чакам да излезе всичко, което прокуратурата проверява, и тогава ще обяснят и митниците защо са били там, намерили ли са нарушение, направили ли са протокол, подписали ли са се всички, че няма нарушение, след това пак взели ли сме им лиценза, върнат ли е отново. След като съдът им върне лиценза, това означава, че сме действали неправомерно", уточни той.

Според Борисов в основата на компроматната война срещу него са президентът Георги Първанов и БСП.
"Не може да стои толкова дълго време в публичното пространство подобен материал, ако няма намесата на Първанов", подчерта той.
Аргумент за подобно съмнение бил начинът, по който "Дондуков"2 работи с кабинета.
Премиерът даде за пример случая с публикуваната стенограма от разговора между президента Първанов и вицепремиера Симеон Дянков, "който отиде съвсем добронамерено там да се извини, да отрегулираме отношенията между институциите и най-коварно след това беше пусната стенограмата" .

По думите на Борисов след това всички са започнали да работят по този начин. Според него компроматната война няма да бъде спряна, защото идват избори. Неслучайно от всички стотици хиляди разговори, които имал през годините, били извадени точно тези.

На Алексей Петров му свалям шапка
, че с няколко журналисти успява да игнорира всички политически партии и да води политически дебат, повтори Борисов, след като сутринта го каза в ТВ студио.

Премиерът предлага работна група да изготви мерки за затягане на контрола върху използването на СРС, стана ясно междувременно. Нейната задача е да установи дали има пропуски в действащата нормативна уредба за СРС-тата и ако се налага - да се предложат промени в нея, съобщиха от Министерския съвет.

"Наше задължение е да създадем условия за сигурност и спокойствие на българските граждани, така че никой да не се чувства застрашен, ако не е допуснал нарушение на закона", пише Бойко Борисов до председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, главния прокурор Борис Велчев и председателя на подкомисията за парламентарен контрол и наблюдение върху използването на СРС Явор Нотев.