Това отговори премиерът Бойко Борисов в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ 7 на въпрос не може ли да се каже кога българинът да очаква подобрение.
Според него доходите у нас няма да се повишат до 2013 година.

Винаги съм бил честен и трябва да сме реалисти. Имаме да плащаме за железниците, за заема за "Белене", за еврооблигациите на Милен Велчев... Дори отлично да работим, всичко, което спестим през 2012 г., ще отиде за плащания през 2013 г. именно заради такива падежи. Ако не платим, ще фалираме, заяви Борисов.

Той допълни, че или трябва да се прекъсне порочната практика на предишните управления, или да фалира цялата структура. Правителството на ГЕРБ доподрежда едно по едно там, където все още не е подредило. Целта ни е да запазим финансовата стабилност на България, подчерта премиерът и благодари на Пламен Орешарски, че като финансов министър е успял да "скътава" по някой лев в резерва, за да не го изхарчат докрай. Особено в Сребърния фонд е успял да задели милиард-два, но те ще стигнат за пенсиите за три месеца, ако ние нищо не правим, подчерта Бойко Борисов.

Той отново акцентира върху несвършеното от предишните управляващи и каза, че се възхищава на Тройната коалиция за схемите как да "усвояват" пари. Министър-председателят каза, че те не са успели да изградят магистрала "Тракия", защото трите партии не могли да се разберат за комисионната. Иначе кой нормален човек нямаше да я направи, попита той.
 
Що се отнася до успеха на ГЕРБ на изборите, Борисов призна, че никога не е очаквал такова развитие – както за себе си, така и за партията. Мен в политиката ме вкара Румен Петков. Царят го избра, а аз не исках да работя с него като министър. Ако беше останал Петканов, сигурно още щях да си работя като главен секретар, посочи премиерът.

Българският народ си има нюх и усет. Далеч съм от мисълта, че сме идеални, но хората оцениха какво има като материал от други политически партии и бяха наясно, че ще бъде пагубно, ако има предсрочни избори, смята той.

На БСП и ДПС до този момент се противопоставяме само ние. При Костов е малко като при поповете – слушай ме какво ти говоря, а не ме гледай какво правя... Костов си е комунист. Още като извадите „Работническо дело” и видите статиите, които е писал, там много ясно си казва как трябва да се трансформира БКП в БСП, как трябва да се работи срещу всички партии и движения, които ще се появят след това, за да не допусне властта на партията да излезе. Това го има в негова статия, коментира Борисов.

„Хората припознават БСП и ГЕРБ като основни опоненти, защото мачът между нас е истински и суров и когато печелиш, победата е сладка. ДПС пък си остава в центъра като либерална партия”, коментира министър-председателят. Грешката на Кунева беше, че се разграничи от Царя, каза още Борисов. Той и днес е по-голям авторитет и от мен, и от Плевнелиев, и от всички. Ласкатели около него го унищожиха, каза още за Симен Сакскобургготски премиерът. "Тя, ако нещо е била, го дължи на царя”, заяви още Борисов за Меглена Кунева. На реплика на водещия Емил Кошлуков, че Кунева работи в Министерски съвет от 1992-а, той каза: „Тя и като снаха в политбюро е работила там много по-отдавна”.