"С президента Румен Радев отношенията ни са добри и винаги са били добри. От години си общувам с него и той е прекрасен човек. Съветът ми е да не си слуша много тенорите и беквокалите, както и аз моите не ги слушам много."
Това препоръча премиерът Бойко Борисов на президента Румен Радев в интервю за bTV. Борисов се възмути, че хората, които пишат речите на държавния глава, наричат несправедливо министър-председателя и ГЕРБ "кукловодите на Истанбулската конвенция".

Той призна, че визира като сив кардинал Иво Христов. "С президента Радев няма тема, по която да не сме се разбрали. Предложи шеф на НСО - приех веднага. Днес е предложил посланик в Москва, ще го одобрим", отбеляза Борисов.

Не може да се говори за атрофиране на парламента, посочи обаче премиерът. Парламентът се превръща в нотариат, който официализира решенията на правителството, каза Радев, когато отчиташе работата си през първата година като президент.

"Никога не съм заобикалял президента. Винаги го подкрепям, когато обикаля по света. Разбира се, че е добре дошъл във Варна при посещението на Реджеп Ердоган. Така стана и при посещението на Еманюел Макрон", коментира премиерът отношенията си с президента.

"Безспорно в България има корупция. Корупция има навсякъде по света", каза още Борисов и посочи, че за корупцията по високите етажи на властта си има конкретни органи. Борбата с корупцията не е само усещане. Завчера арестуваха кмета на Септември, подчерта премиерът.

"Знам, че правителството прави много неща. Говоря за електронното управление. Поставили сме си за цел да завършим електронното управление до септември. Сигурен съм, че хората тогава рязко ще усетят подобрение. Работим за вдигане на доходите. За това е необходима стабилност и ръст на икономиката. Виждате, че средната заплата вече е над 1000 лева", каза още министър-председателят. 

Отговарям за 110 милиарда, а заплатата ми е по-малка от твоята, каза той на водещия Антон Хекимян на въпрос за увеличените депутатски възнаграждения.