Турски депутати се сбиха заради операцията в Африн

stat
16:41  |  8 март 2018 | По света / Редактор Надежда Христова /  
До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ (Сн. Архив) До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ (Сн. Архив)
Сн.: Официален профил в Туитър

Депутати от управляващата партия в Турция и от защитаващата правата на кюрдите се сбиха по време на снощното заседание на Меджлиса, съобщи Hurryiet.
Представителите на Партията на справедливостта и развитието и на Народнодемократична партия се нахвърлиха едни срещу други по време на дебати за провежданата от турската армия операция в северозападния сирийския район Африн.

До боя се стигна, след като депутатът от НДП Махмут Тогрул цитира доклад на „Амнести интърнешънъл“ за жертвите сред мирното население в резултат от операцията и призова за спирането й.

„С продължаването на операцията, жертвите сред мирното население се увеличават“, заяви Торгул.

Впоследствие, няколко депутати от ПСР обвиниха Тогрул, че е „говорител на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК)“, а заместник-председателят на ПСР Лейла Шахим Уста даде началото на юмручния бой.

Според думите на заместник-председателя на групата на НДП в парламента Филиз Керестециоглу, единственият пострадал след сбиването е Торгул.

Междувременно турската армия и нейните съюзници от „Свободната сирийска армия“ са поели контрол над един от най-големите градове в сирийския район Африн –Джандарис, съобщиха турските медии.

Турските формирования са изтласкали сирийските кюрдски „Отряди за народна самоотбрана“ от центъра на Джандарис, но операциите по прочистване на района продължават.
Последно в По света


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.