Ядосана, тя звъннала на баща си Георги Роглинов и се оплакала, че съученикът й я тормози, пише в. "Струма".
Бащата и братът на Василена - Юлиян, който е в 11 клас, но в Петрич, веднага пристигнали в училището. Те извикали Жоро от час, уж да се разберат, но се сбили още в коридора.

Съученици на Жоро пък излезли от час и спукали четирите гуми на БМВ-то, с което дошли роднините на Василена. Боят се пренесъл в двора на училището, където ученици се нахвърлили върху Георги и Юлиян и станало меле. Намесил се и братът на Жоро Георгиев, извикан от приятели по мобилния телефон.

Въпреки усилията на учителите да разтърват побойниците, боят спрял след като дошла полиция. 
Осем участници в масовото меле са били разпитани, обясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка, цитирана от "Деннюз".

"Аз съм миньор, по 12 часа съм под земята, оставил съм съпругата ми да се занимава с децата. Сутринта си дойдох от нощна смяна и дъщеря ми се обади по телефона. Оплаква се, че от две седмици Жоро я тормозел психически", разказа бащата на Василена пред “Струма”.
"Дойдох не с намерение да се бием, а да се разберем и да разговарям с класната ръководителка на Жоро и на дъщеря ми.
В коридора бяхме посрещнати от Жоро, който вместо да разговаряме, ми налетя на бой. Още повече, че ми спукаха гумите на автомобила и сега трябва да се изръся с 500 лева, за да купя нови", ядосва се миньорът.

Жоро Георгиев е буен ученик, имаме проблеми с него, родителите му са в чужбина и живее с брат си, каза директорката на училището Венеция Соколова. Досега от Василена нямало оплаквания да е тормозена.
"На педагогически съвет ще обсъдим поведението на Жоро Георгиев, но не съм съгласна и с поведението на бащата и брата, които влизат в училището и завихрят скандал. Охраната ги е пуснала, тъй като са казали, че търсят класната на Василена и не са показали с нищо, че са дошли да се бият", добави Соколова.

"Всички сме на страната на Жоро Георгиев. Василена се заяжда и псува всички наред. Най-вероятно го е предизвикала с нещо, за да се държи грубо с нея", разказа пък ученикът Мартин Кацарски.

Тримата основни участници в побоя бяха настанени в хирургично отделение на общинската болница, пише "Деннюз". Бащата и синът делят една стая в хирургично отделение.
И двамата са с комоцио и на системи, бащата е вдигнал кръвно, синът със счупена дясна ръка и охлузвания по цялото тяло.
Жоро Георгиев е отделен в стая в ортопедията на втория етаж в съседното крило на сградата, за да няма отново спречквания между тримата.

Настаняването и на тримата бе причина да се отложи готвения им арест от 24 часа в полицейското управление в Дупница.