Сигналът за инцидента в Червен бряг е подаден в полицията в 16,40 часа. Пристигналите униформени успели да овладеят ситуацията и боят е прекратен.

Снощи в една от къщите в ромския квартал нахлули 20-ина души, въоръжени с лопати, бухалки и ножове и нападнали фамилията на Златко Златков, предаде bTV. Участниците в боя били пияни. 
Пострадалите твърдят, че са нападнати, защото не са гласували за ГЕРБ. 
Според свидетели, в края на миналата седмица в махалата дошъл мъж с прякор Личко бухалката със силова група, като тормозели хората заради гласуването им, съобщи БНР. 

В мелето най-тежко пострадала е майката в семейството - 56-годишната Гена, която е кома след удар с бухалка по главата. В тежко състояние е и 25-годишната й дъщеря. Двете са откарани в болница в Плевен, където са оперирани заради тежки черепно-мозъчни травми. 

За нападението пострадалите обвиняват двама братовчеди - Илия Кирилов и Илия Николов. Пострадалите твърдят, че двамата мъже са роднини на Кирил Рашков.
Съпругата на Илия Кирилов обаче твърди, че той е видял мелето и само ги е разтървавал.  

Снощи полицаите извършиха огледи, обиски и разпитаха потърпевши и очевидци.
26-годишен мъж е задържан, заради грубо държание към полицаите и срещу него е образувано незабавно производство за хулиганство. Арестувани са двама мъже, участници в сбиването - на 23 и 33 години.

Според полицията причина за инцидента, който е квалифициран като опит за убийство, е злоупотреба с алкохол.
Образувано е досъдебно производство, разследването се води от прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен, съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова, цитирана от БТА.

Слуховете, че боят е започнал заради разпра за разпределението на гласовете на ромите в изборния ден, не се потвърждават от полицията.

Цяла нощ екипи на полицията патрулираха в ромската махала, съобщиха от ОД на МВР – Плевен, цитирани от "Фокус".
И днес продължава да е засилено полицейското присъствие там, обясниха от пресцентъра на МВР.

Преди 2 дни с масово недоволство и бой посрещнаха обявяването на резултатите от вота за кмет в благоевградската община Белица. Симпатизанти на кандидата на "ЕВЕТ" Хасан Илан, се вдигнаха на бунт срещу победата на Ибрахим Палев от ДПС. Илан губи с 48,90% от Палев, който има 51.10% от гласовете.
Причината за масовото недоволство са съмнения, че са купувани гласове в  избирателна секция.

След протестите пред офиса на ДПС имаше много счупени прозорци и поражения по сградата на общината. Лидерът на местната организация на БСП Лазар Банков, който се включи в бунта срещу Палев, отнесе няколко юмрука и се оказа с разкървавен нос.
Агенти на ДАНС и полицаи от РПУ-Банско се заеха със следизборните безредици в Белица, пише Bnews.

Прокуратурата в Разлог се е самосезирала по повод твърденията на жители на община Белица за заплахи и купуване на гласове в изборния ден, съобщи БНР. Районната прокуратура е започнала проверка на сигналите за купуване на гласове, която се очаква да продължи до края на седмицата.
Междувременно прокуратурата се произнесе по жалба на жителка на Белица за оказван натиск в изборния ден, но поради липса на доказателства тази проверка приключи с отказ за образуване на досъдебно производство.