Иванчев и бившият му съкилийник Владимир Пелов Стефанов обраха ателието в центъра на града, използвайки маски на вещици.

При бягството двамата бяха притиснати от полицията. След престрелка Шошора бе заловен. Стефанов обаче успя да се измъкне. Съпругата му - Силвия Стефанова, съобщи, че мъжът й се е обадил и казал, че иска да се предаде, но се страхува полицаите да не го убият

Днес адвокатът на Шошора - Васил Василев, заяви, че за клиента му е по-добре в момента да не е на свобода от съображения за сигурност и няма да дава обяснения по случая.

"Наложиха му мярка за неотклонение постоянно задържане под стража, която в момента считам, че е изключително в негов интерес, ние не оспорвахме искането на прокуратурата", каза още защитникът. Той обясни, че за това има "основателни опасения за безопасността и за живота на Иванчев" до залавянето на другия извършител. Те обаче се основават не на конкретни заплахи или действия на Пелов, а на базата на репутацията, която той има. Разследването пък е засекретено заради приложени СРС-та, съобщиха БТА и БГНЕС.

Съдът мотивира решението си да остави Шошора в ареста с факта, че той е осъждан и е освободен предсрочно и именно в този срок е задържан за друго престъпление. Иванчев е осъждан за грабеж на 15 години затвор и е освободен предсрочно миналата година.
По думите на адвоката в деня на обира Иванчев не е бил въоръжен и не е стрелял по полицаите.
Шошора и Владимир Стефанов се запознали в затворническото общежитие в "Кремиковци".

При обжалване на днешното определение на съда заседанието ще бъде на 8 септември в Апелативния съд.

Следобед стана ясно, че в Пирдоп има спецоперация по издирването на другия обирджия Владимир Пелов Стефанов.
Извършват се претърсвания на жилищни блокове, тъй като е получена информация, че Владимир Пелов може би се укрива в града, каза комисар Николай Николов, директор на Областната дирекция на МВР София, цитиран от "Фокус".

Жител на Пирдоп разказа, че в района на площад "Скалата" е пълно с маскирани, въоръжени с автомати.

Няколко часа по-късно комисар Николов обясни, че "няма задържани" при акцията.