Заловиха руснака Сергей В. за атаката в Дортмунд

stat
08:33  |  21 април 2017 | По света / Редактор Виктор Стефанов / обновено преди 15 минути
Атакуваният на 11 април автобус на ”Борусия Дортмунд”
Сн.: БТА

Германската полиция е задържала мъж, заподозрян за извършването на нападението срещу автобус на футболния клуб на "Борусия Дортмунд" на 11 април вечерта.
В. "Билд" пише, че задържаният е 28-годишен мъж от руски произход.

Съгласно представената информация Сергей В., който е живеел в провинция Баден-Вюртемберг, е издирван още от 13 април по подозрения за извършването на 20 опита за убийство и задействане на експлозия.

Франс прес уточнява, цитиран от БНР, Сергей В. е германски гражданин. От прокуратурата заявиха, че мотивът му е бил финансов, а не терористичен. Било е намекнато, че заподозреният се е надявал да спечели от спада на акциите на футболния отбор в резултат на атаката.

Към момента руснакът вече е ареста, а в операцията по задържането му са били задействани специалните полицейски части за борба с тероризма (GSG 9), служители на Федералната криминална служба и представители на полицията в Баден-Вюртемберг, пише "Билд", цитиран от "Фокус".

Поведението на мъжа е събудило подозрения в персонала на хотел, в който той е отседнал. Именно в него са били настанени и футболистите на „Борусия Дортмунд“.

На тях им се е сторило странно, че при разпоредената евакуация Сергей В. не е напуснал сградата, а е отишъл в ресторанта на хотела и си е поръчал стек. При настаняването си също той е отказал първоначално предложената му стая и е поръчал такава с изглед към улицата.

Изданието отбелязва все пак, че от нея той не е имал видимост към мястото, където избухна експлозията. Полицията обаче предполага, че той е задействал експлозива дистанционно, от хотелската стая, в която е бил настанен.

Ден след атаката германските спецслужби задържаха ислямист, иракчанин, заподозрян за експлозиите пред автобуса на "Борусия Дортмунд".


Последно в По света


Бжежински - от емигрант до главен съветник в Белия дом

Също като своя предшественик на поста* Хенри Кисинджър, преселник от Германия, Збигнев Бжежински пристига в страната като емигрант от Европа.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?