Сарафов уточни, че престъпната група е варненска, с ръководител Радослав Калчев, по прякор Черния Роди, предаде Фокус. Той не съобщи мотивите за убийствата.

Вижте снимки >>>

Кои участват в групата на Черния Роди

„Като обвиняеми са привлечени и други лица – Радослав Калчев по прякор Черния Роди, Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков по прякор Чобака, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния. Участници в групата са и неустановени лица, но работата продължава”, обясни Сарафов.

Той уточни, че тази организирана група и членовете й са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространие, контрол върху проституцията и силови действия като "мокри поръчки".

Ръководител на групата, която през цялото време била във Варна, е Радослав Калчев-Черният Роди. Той от 11 януари е в чужбина, като издирването му продължава. Издирва се и Недялко Цветков-Чубака.

Останалите седем членове на групата са задържани, съобщиха разследващи.

Групата се занимавала и с разпространение на наркотици, контролирала пазара на проституция, имала силова бригада, която отрязвала уши, пръсти, чупила крайници.

Цената на убийствата

Кой стои зад поръчката на убийствата засега не се съобщава.

На 8 януари пред дома им в софийския квартал "Витоша" бяха убити съпрузите Митко и Наталия Дамянови. Мъжът е фалирал строителен предприемач.  7души вече са задържани за разстрела на сем. Дамянови в София.

Сарафов заяви днес, че за разстрела на семейство Дамянови били платени 30 000 евро. Той уточни, че съпругата на предприемача не била главна цел, но "паднала, може да се каже, като косвена жертва".

Приблизително толкова е платено и за убийството на Манджуков.

Борислав Манджуков беше застрелян в София на 24 март 2014 г. Той бе известен като собственик е на веригата заведения „Версай“, „Булгари“ и дискотеки Exit, притежавал е чейндж бюра и хотели.

До момента срещу него е имало заведени 48 висящи дела, които са предимно за измами и източване на ДДС.

През 2003 г. бременната му приятелка беше отвлечена за откуп пред общия им дом до двореца "Евксиноград", но две седмици по-късно бе върната невредима. От 2007 до 2009 г. Манджуков е работил с 36 фирми, чрез които са източени милиони от държавната хазна.

Връзка с групата на Мила Георгиева


Днес бе съобщено, че физическият убиец на бизнесмена Борислав Манджуков е Галин Мирчев. Помагал му Николай Тошев, който управлявал автомобила, в който се движел убиецът.

Варненската група имала връзка както в "професионален", така и в личен план с разбитата в София група на Мила Георгиева. Оказало се, че синът на Георгиева - Мартин,- който още е в неизвестност, имал дете от дъщерята на Радослав Калчев-Черния Роди.
Голяма част от варненската група е излежавала присъди в затвора, но и от там е успявала да извършва дейността си.

Орхан Юзиров слагал чай в хероина

Убитият близо до Петрич Орхан Юзиров е застрелян заради това, че слагал в хероина, който трябвало да трафикира в Гърция, чай.

Негови убийци са Радослав Валеов и Георги Георгиев. Те направили самопризнания и завели полицията на мястото, където били заровили оръжието на престъплението.

На съвместното съвещание на Прокуратурата и на МВР днес е присъствал  и премиерът Бойко Борисов, обяви главният секретар Светлозар Лазаров. Той допълни, че освен за убийствата, са били обсъждани действия срещу източване на ДДС и акцизни престъпления, както и били набелязани мерки срещу миграционния натиск.

На въпрос за убийството на Татяна Стоянов в Пазарджик главният секретар на МВР заяви, че "там нещата са ясни, но са нужни конкретни доказателства". Той изтъкна и че МВР знае всичко за убийството на Димитър Стоянов- Лудия, но не съобщи повече подробности.
Премиерът напусна сградата на МВР преди началото на пресконференцията, на която бяха разкрити подробности за някои от показните убийства в страната.