Със специални техники всеки може да развие дарбите си за помощ и самолечение, твърди Рене Мей, цитиран от БТА.

Той представи информация за посещението си в България на пресконференция в Националния пресклуб на информационната агенция.

Дойдохме в България, за да предадем едно послание - стремим се да даваме здравословни съвети, за да могат хората да си подобрят здравето, каза Мей пред журналистите, представяйки дейността на своята фондация.

По думите му целта им е да покажат какво може духовността, когато влиза във взаимодействие. Мей посочи, че по света имат около 25 000 доброволци, а в България са обучили около 4000 доброволци. По думите му при престоя му в страната ни се е срещнал с около 10 000 души.

Само около 1% от заболяванията ни са генетично обусловени – около 3% зависят от околната среда, храните, напитките и веществата, които поемаме – около 96% са обусловени от емоциите ни. На това залага емоционална медицина на Рене Мей.

"Емоционална терапия за регенерация на клетките" е лечебна техника, при която се стимулират клетките и нервната система чрез леки докосвания по гръбначния стълб и други части на тялото. Терапията помага за болести от всякакъв произход, включително за изцелението на заболявания, причинени от емоционални травми, тревожност, болка, хипертония и дори дегенеративни заболявания. Приложението на терапията отнема между 5-10 минути за всяка. Това е терапия, която може да правите на другите. Поради работата върху гърба и гръбначния стълб не бихте могли да я прилагате на себе си, но колкото повече помагате на другите, толкова повече и вашето здраве ще се подобрява, твърди Мей.  

"Доброволци на съзнанието"

В това обучение се научава какво означава съзнателно внимание и учтивост към другите, както и какво е влиянието им върху самите нас. Доброволец на съзнанието е човек, който прави добро на другите или който обича да им помага по различни достъпни начини ден след ден.

"Експресивна клетъчна терапия" техника композирана от Рене Мей, която реорганизира метаболитната енергия в тялото. Чрез осъзнати, точни и координирани движения се позволява увеличаване на енергията в клетките, както и снабдяването им с кислород. Тази техника позволява на тялото да отвори всички циркулаторни пътища, за да може да се насочва енергията там, където е най-необходима. Помага на органите да са здрави, подобрява имунната система и забавя стареенето.

"Арте ритмо"

е терапия за самопомощ, която се прилага при медитация. Тя е персонална, помага ни да събудим съзнанието си и да отправим енергията на живота до всички части на тялото ни. Представлява комплекс от упражнения - семпли, леки и бавни. Правенето на упражненията с всички сетива има силно въздействие върху телесното осъзнаване, благополучието, здравето на човека, психическия баланс, забавя стареенето, редуцира стреса, и възстановява здравето в организма на всички нива.

"Хуманитария РМ"

Терапията прави връзка и синтез от енергията на живота. Стимулира се хипоталамусът, като по този начин се създава химична реакция вътре в клетката и чрез кръвта предава мир на болестта. Отключват се повече сили и по този начин тялото се лекува. Целта на този вид терапии е стимулиране потенциала на клетките за регенерация чрез освобождаване на енергийни блокажи на ниво клетка, тъкани, органи, системи. При провеждането на терапиите се освобождават потискани емоции, физическо напрежение, гнетящи мисли.