Неизвестни нахлули в имота, залели със запалителна течност мебелите и драснали клечката, съобщава Нова телевизия.

От полицията потвърдиха, че пожарът е умишлен. Изгоряли са скъпи мебели и ценни картини. Щетите са за стотици хиляди левове.

Според записите от охранителните камери извършителите са двама. Те са били маскирани.

Палежът е станал около 6.30 ч. сутринта. Охранителите са забелязали пожара малко по-късно и са повикали пожарни екипи, които са го потушили сравнително бързо.

По време на инцидента семейство Баневи не са били в дома си и най-вероятно извършителите са знаели това. Щетите са за стотици хиляди левове.

Досега семейство Баневи имаше повече проблеми с държавните институции, но не и с криминални структури.

През 2012 г. три незаконни постройки в реституирани имоти на семейство Баневи на територията на къмпинг "Каваци" бяха съборени със заповед на Дирекцията за строителен контрол в Бургас.

Съдебната битка за терените попадащи на територията на къмпинг "Каваци" се водеше повече от 10 години.

Фирмата "Хелио Тур-С", собственост на фамилия Баневи, приватизира къмпинга през 1997 г., но според кадастъра на Община Созопол, там са попаднали земеделски имоти на 10 жители на морския град.

През 2011 г. пък ДНСК разруши изкуствения плаж във ваканционното селище "Русалка", разположен върху осем бетонни пръстена, излети на брега на морето. Преди това строителната дирекция нареди да бъде съборено яхтеното пристанище на Баневи.